bendovi_koji_menjaju_svet_top_lista
Koncerti

Veče posvećeno Mitru Subotiću Subi

U ponedeljak, 2. novembra 2015. u 19h u Omladinskom centru CK13 očekuje nas koncert Zvuk bele tuge – eholociranje zvuka Mitra Subotića Sube kao i predavanje.

Zvuk bele tuge je program eholociranja zvuka Mitra Subotića Sube, novosadskog muzičara, kompozitora i producenta koji je 2. novembra 1999. godine tragično preminuo u pokušaju da od požara koji je zahvatio njegov muzički studio u Sao Paolu spasi snimke na kojima je tada radio.

U 19h biće održano predavanje pod nazivom Pop, art i Suba. Predavač je muzikolog i muzičar Milan Milojković. Koncertni program sa početkom u 20h čini nastup Ubivae (ns), Umbra (bg), Noizac (ns).

Ubivae / kvartet iz Novog Sada koji se bavi dizajnom zvuka, improvizacijom i produkcijom elektronske muzike. U programu Zvuka bele tuge izvešće live act.

Umbra / projekat Marije Balubdžić iz Beograda u kojem se autorka bavi muzičkom improvizacijom i poetskom eksperimentacijom u intimnom prostoru interferencije između ljudskog glasa i instrumentalnog zvuka.

Нойзац (Noizac) / sastav iz Novog Sada koji čine Filip Đurović (udaraljke, elektronika), Predrag Okiljević (saksofon, didžiridu), Milan Milojković (elektronika).

Ulazak na ovaj program je besplatan.