Magazin

Veče koje je pojeo mrak: Mrtva zemlja što se državom zove “ubila” Ivana Ivanovića

Onomad je, nema tome ni dve nedelje, vlasnik Srbije, svojim čuvenim plačljivo-popišmanjenim glasom, pred višemilionskim auditorijumom unesrećenog kazamata u kom živimo, više no bahato i bezobrazno kukumavčio hvalospeve izvesnim organizmima sa „Studija B“.

Takozvanoj novinarki tog takozvanog medija zaštitnički je poručivao da ne treba da se plaši zbog činjenice da laže kao pas, a njenoj takozvanoj urednici je naživo odao počast zbog činjenice da je, otprilike, svojom nevešto-gebelsovskom odbranom zla očitala lekciju svima onima koji se protiv zla bore.

Ko ne misli ovako, taj kleveće i laže

Ovih dana je, kako pomenutom vlasniku logora, tako i najvećem delu ovdašnjih medijskih i inih javnih poslenika, kao i svim onim nevidljivim i bednim mučenicima koji su spremni da svoj kvaziljudski integritet menjaju za sendvič i obavezu da kao vašarske mečke pune stranačke autobuse, stigla jedna druga lekcija, istinska lekcija.

Tu i takvu lekciju narečenim stvorovima održao je voditelj Ivan Ivanović, donedavno zaposlen na TV Prva, a danas tek jedan u sve nepreglednijem okeanu onih koji su ostali bez posla zbog već odavno poznate zatvorske politike da „ko ne misli ovako, taj kleveće i laže“, te da svako ko se usudi da ne potkazuje robijaše zatvorskim čuvarima bude bez suđenja spaljen na lomači, javno obešen, giljotiniran, razapet na krst ili makar, u nedostatku (još uvek) zakonskih ovlašćenja – udaljen iz života.

Šovinistički nastrojen prema drugačijem, vazda iritantan egocentrik, ali

Ivana Ivanovića se sećam iz kviza „Keš taksi“, ne znam na kojoj televiziji. Duhovit, šarmantan, pametan momak.

Posle nekoliko godina uhvatio sam ga u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“. Često neduhovit, neretko na ivici tabloida, tu i tamo šovinistički nastrojen prema drugačijem, vazda iritantan egocentrik.

Ukratko – razočarenje. Da li ga to diskvalifikuje?

Možda da, za predsednika, za akademika, za razrednog starešinu. Za televizijskog voditelja – svakako ne.

Ovome je nemoguće ne dodati činjenicu da je isti Ivanović godinama unazad protiv zla govorio, koliko god to na momente trapavo formulisao.

Kome je, aman, moglo na pamet pasti da ga „ubije“?

Internet je čudo, i ne da se kontrolisati

Pre nekoliko dana Ivan Ivanović je odlučio da napusti TV Prva, jerbo je ista prodata gazdinoj gamadi. Snimio je uzgred oproštajnu epizodu svoje emisije, koja je trebalo da bude emitovana poslednjeg dana u godini.

Kerberi su se dosetili da mu emisiju ukinu, kao što su se dosetili i da mu istu svojim masnim zubima zakolju čak i na Youtube-u. Na sreću, ako išta ovde srećno ima, internet je čudo, i ne da se kontrolisati kao Ana Brnabić, do balčaka.

Elem, iz iste emisije, piratski odgledane, da se videti da je pomenuti Ivanović, zahvaljujući sponzorima, opskrbio igračkama, školskim klupama, automobilima, kravama, vantelesnim oplodnjama… čitavu brigadu unesrećenih stanovnika pomenutog logora.

I sve to puta sto, ukoliko imamo u vidu deset godina trajanja emisije.

I mrak će se jednom prejesti

Tabloidnost mu svakako nije mogla biti zamerena, jer od iste, i mnogo grđe, žive najpodobniji mediji u zemlji. Ono što mu je zamereno jeste spremnost da zlu kaže da je zlo.

Ukratko, silovan je i ubijen još jedan u nizu koliko-toliko živih izdanaka života u ovoj mrtvoj zemlji što se državom zove.

Emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ zlotvorski je pojeo zlotvorski mrak. No, i mrak će se jednom prejesti. A kad se to desi, eksplodiraće toliko silno da od onih koji su ga sve ove godine zalivali, gajili i tovili tuđom slobodom i profesionalnošću neće preteći ni kamen na kamenu, ni klica sveposejane kuge, ni beleg u pišljivoj i krivotvorenoj istoriji kakva nam se danas servira.

Ako ništa drugo, ostaje nam da se tome – barem ljudski nadamo. Tek da u toj nadi ostane materijala za one koji u svakoj slobodnoj reči vide pretnju, ili, srpski rečeno, „linč, silovanje, nasilje“.

Nikola Kojo u jutarnjem programu pokazao koliko je velik i na kojoj je strani barikade

633 Shares
633 Shares
Share via
Copy link