vasil-hadzimanov
Dogadjaji Festivali Magazin Vesti Novi Sad

Vasil Hadžimanov bend otvara 18. Novosadski džez festival

Glavni program 18. Novosadskog džez festivala počinje u četvrtak 10. novembra u Srpskom narodnom pozorištu na sceni “Jovan Đorđević”. Koncertni program otvoriće Vasil Hadžimanov Band Feat. Julien Lourau.

Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock, world music…) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici. Na ovogodinjem džez festivalu Vasil Hadžimanov bend predstaviće svoj novi album novosadskoj publici. U pitanju je šesti po redu album koji nosi naziv “Alive”,  prvi album snimljen uživo u pet različitih gradova, pet koncertnih dvorana.  Specijalni gost na albumu je svetski poznat i priznat saksofonista i autor Dejvid Bini. Ovaj album objavila je američka izdavačka kuća ”Moon June Records“ iz Njujorka. Zajedno sa Vasilovim bendom nastupiće poznati francuski saksofonista Džulijen Loro.

julien-lourau

Posle koncerta Vasil Hadžimanov benda, nastupiće Susana Savof. Pevačica, pijanistkinja i kompozitorka iz Austrije koja nastupa sa uspehom širom Evrope sa svojim priznatim kolegama Kristianom Vendtom (bas i vokal) i Jorgom Haberlom (bubnjevi i vokal).

Treći po redu na prvoj koncertnoj večeri nastupiće Markus Strikland TWI – LIFE. Džez saksofonista Markus Strikland je jedan od originalnih članova avangarde džeza 21. veka. Čarls Hejnes, producent i bubnjar dva puta nominovan za Gremi nagradu, je prkosan muzičar čije majstorstvo modernog sviranja bubnjeva, uključujući jazz, gospel, hip hop, folk i R&B, su mu omogućili da sarađuje sa čitavim spektrom izuzetnih umetnika. O’Mičel Henri (Mitchytime) je multi-instrumentalista i kompozitor/producent koji je bio nominovan za Gremi nagradu.

marcus-strickland

U petak festivalski program počinje takođe u 20 sati nastupom Tima Grina i Trio Tripa, a na bini će se naći i Amina Klonin Majers i Dejv Daglas, Mark Ribot i Suzi Ibara koji će predstaviti album „New Sanctuary“. Trećeg i poslednjeg dana festivala, u subotu 12. novembra, publika će moći da uživa u nastupu novosadske flautistkinje Milene Jančurić i njene grupe, a u Srpskom narodnom pozorištu nastupiće i „Perfectrio“ Roberta Gata. Program zatvara koncert saksofoniste Jure Pukla, trubača Danijela Nojsiga i njihovog kvinteta.

Ulaznice po ceni od 800 dinara za pojedinačne i 2000 dinara za komplet mogu se kupiti na blagajni festivala u Srpskom narodnom pozorištu.

Upoznajte novosadsku slikarku Galu Čaki

Luftika

Share Tweet Share Share Follow