vagina-night-pelican
Dogadjaji Vesti Novi Sad

Ženski vikend, razgovori i priče u Pelicanu

U novosadskom klubu Pelican, ovog vikenda očekuje nas zanimljiv program. Radi se o ženskom vikendu, posvećenom široj publici, ženskoj i muškoj podjednako, koji želi da probudi svest jednakosti među polovima, bez pogrešnih shvatanja i krivo prikazanih i ispričanih priča.

U subotu 17. oktobra bićemo u prilici da čujemo slem poeziju na engleskom jeziku uokvirenu akustičnom gitarom  sa divnim ženskim vokalom, koji prikazuje nežnu stranu ženskog glasa. Performans Vagina Night realizuje se u okviru projekta “We have a Voice”. Jedna od učesnica, Kristina Radošević kaže da je ovo projekat na duže staze.

– Cilj projekta We have a Voice”, na koji želimo da stavimo akcenat, je da je projekat na duže staze, namenjen velikom auditorijumu. Očekuje vas prijatan ambijent uz mnogo humora, mnoštvo zanimljivih i pomalo intrigantnih, ali iskrenih ženskih priča – kaže ona.

Osim nje, u programu će učestvovati Beáta Csáki, Zita Huszka, Olga Simić, Isidora Puškić i Petar Kostić. Nakon performansa, sve one koji dođu zabavljaće Dj iz Rusije, Orange man.

Više o klubu Pelican saznajte ovde

Drugi deo programa očekuje nas u nedelju, sa početkom u 19 časova. Ovde ćemo imati književno veče, i promociju knjige mlade autorke iz Bijeljine, Dragane Vulić. Njen roman „Vrteška strasti“ objavljen je u maju ove godine, a osim Dragane, na književnoj večeri govoriće i mlada književnica iz Beograda, Tamara Kučan.

Tamara Kučan je jedna od najmlađih pisaca proze u Srbiji. Pisanjem se bavi od svoje šesnaeste godine, a prvi roman objavila je 2007. godine, pod nazivom „Beograđanka“. Godine 2010. je postala najmlađi član Udruženja književnika Srbije.

One će pričati o tome koliko je teško biti žena u svetu književnosti, sa čime su se njih dve suočavale kao mlade žene pisci, i naravno o novom romanu, „Vrteška strasti“.

dragana-vulic-knjizevnica
Dragana Vulić

U romanu se radi o ljubavnom trouglu. Prepun je strasti, ljubavi i dijaloga. Da li muškarac može voleti dve žene istovremeno? Da li žena može podneti da zarad ljubavi bude druga?Kako se boriti za ono što smatramo svojim? Ovo su samo neka od pitanja na koja će odgovr pokušati da daju ove dve mlade književnice. Nakon književne večeri slušaćemo jazz koncert uživo, uz promociju odličnog vina i sira.

Tamara-kucan-knjizevnica
Tamara Kucan

Vlasnik kluba Pelican, Leon McCottry kaže da je ponosan što u svom lokalu ima priliku da podrži ovakve i slične projekte.

– U Pelicanu predstavljamo visoku i sofisticiranu kulturu. Kreirali smo ovaj događaj kako bismo ukazali na veoma kreativne i inteligentne mlade žene koje postoje u Srbiji. Verujem da je ovo na neki način dar Srbije, za koji treba da čuje i ostatak sveta. Iako za ove događaje Pelican mora sam da ulaže finansijska sredstva, ponosni smo što smo deo ovako značajnog događaja i idalje ćemo nastaviti da podržavamo sve ono što je drugačije, maštovito, i tek u razvoju u našem društvu – kaže Leon.

 

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow