Magazin Srbija

10 uglednih građana Srbije koji su podržali protest “Ustanak za opstanak”

ljuba bandić
Foto: Printskrin/ Facebook

Gagi Jovanović i Ljuba Bandić su nam zajedničkim snagama otpevali “Ima mnogo smeća po planini, vidi se to ruglo svud po okolini” i pesmom podržali ekološki ustanak zakazan za subotu 11. septembar u 14. časova u Pionirskom parku u Beogradu.

“Da li znadeš rode koje blago imaš, nemoj da prljaš nemoj da ga diraš, nastavio je da ređa stihove Gagi. Na skupu u Pionriskom parku će govoriti Ljuba Bandić, najavljuju iz organizacije ekološkog ustanka.

Pored dva proslavljena glumca podršku ovom ekološkom protestu i poziv građanima da se okupe poručili su brojni ugledni građani Srbije.

Dejan Koturović, bivši košarkaš u video obraćanju građanima uptao je da li ima išta preče od zdravlja i slobode i pozvao sve da se pojave u Pionirskom parku.

Dejan Atanacković, umetnik, pisac i predavač poručio je da je Srbija pod okupacijom kriminalaca i psihopata kojima naši životi ništa ne znače.

Darko Rundek je pručio da je okupljane i selu Nedeljice koje će nestati zbog izgradnje rudnka i pozvao na veliko okupljanje u Pionirskom parku u Beogradu.

Predrag Koraksić Koraks je kazao da se ovaj ekološki pokret bori protiv gubara koji će sve pojesti. On kaže da je njegova poruka da ne smemo odustati jer on 89. godine pravi karikature u bori se protiv pošasti.

– Draga Braćo i sestre mi smo napadnuti sa raznih strana. Napadnuto je ono što nam je najdraže a to je zemlja – rekao je Petar Božović.

– Ko će odlučivati o budućnosti naše zemlje, naših ljudi, naše prirode, našeg života. Da li će to biti strani investitori koji će seći naše šume? Sputavati naše reke i trpati ih u cevi, bušiti našu zemlju i istisnuti život iz nje a ostaviti iza sebe otrov – poručila je Anita Mančić sa bare Reve.

– Ja molim i pozivam, da sam moćna svima bih naredila, da svi dođemo 11. septembra u Pionirski park, subota u 14 časova, na protest i da nastavimo sa protestima sve dok se ne zaustavi ovo bezumlje, ova alava otimačina i pljačka koja se događa pred našim očima i pored našeg, još uvek, zdravog razuma. Dakle, oni neki tamo, oni nam otimaju šume, planine, njive, zemlju – emotivno je poručila Seka Sablić.

– Dragi građani naše lepe Srbije, ne zaboravite da po Ustavu svi mi imamo prava na zdravu životnu sredinu. Ali, pored već postojećih zagađivača, planira da nam dođe ozgloglašena kompanija Rio Tinto, koja bi otpočela eksploataciju rudnika litijuma u dolini reke Jadar – ovim rečima je na protest pozvala građane Ceca Bojković, heroina portesta na bari Revi.

Učešće na skupu najavila je i većina opozicionih organizacija među kojima su SSP, Narodna, DS, Ne davimo Beograd…

Seka Sablić: Da sam moćna ja bih naredila da svi dođemo 11. septembra u Pionirski park

OGLAS

1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link