BIG-Uskrsnje-carolije
Manifestacije Novi Sad

Uskršnje čarolije u BIG-u od 12. do 15. aprila

Dečija manifestacija „BIG uskršnje čarolije“, koja će u Novom Sadu biti održana 4. put, od 12. do 15. aprila, biće otvoren u sredu 12. aprila, u 18 časova, na centralnom platou u prizemlju tržnog centra BIG, nastupom malih glumaca DKCNS, hora „Čarobne frulice“, pevača iz „Kulturnog skloništa“ i plesnim spektaklom članova studija „Professional“.

Decu i roditelje očekuje tri dana programskog šarenila, kreativno-edukativnih radionica, muzike, glume i zabave i na taj način će se novosadskim mališanima približiti radost jednog od najlepših hriščanskih praznika.

Otvaranje festivala biće ispraćeno i Bazarom uskršnjih radionica Galerije Matice srpske, Muzeja Vojvodine, Gradske biblioteke, PU „Zemlja čuda“, škole jezika „Brightnes“, Centra za mentalnu aritmetiku „Kefalo“, ZOC „Adžija“, Play centra i Dečijeg kulturnog centra Novog Sada.

Drugi dan manifestacije, četvrtak 13. april, obeležiće nastup dečijeg gradskog hora iz Sombora „Šareni vokali“, „Baletska čarolija“ City dance studija i „Iskrica“, kao i „Beli zec i ludi šeširdžija“ – eksperimentalna likovna radionica Mirimanov, nakon čega će uslediti „Uskršnje igre“ – takmičenja u različitim veštinama – inspiracija Uskrs.

Uskrsnje-carolije-PROGRAM-2

Nadahnuta družina iz pozorištanceta “Teatrilo“ obradovaće mališane poslednji dan manifestacije, u subotu 15. aprila, pozorišnom predstavom “Kći vilinog konjica”. Zatim će nas opustiti nastup „Bubamara“ dečijeg hora iz Bečeja, a potom će uslediti kreatrivno-edukativna radionica „Čarobno BIG jaje” na kojoj će deca različitim tehnikama oslikavati jaja i vunom ukrašavati velika jaja! Za sve učesnike biće organizovan i izbor za najmaštovitije i najjače jaje. Uskršnje druženje biće završeno „Potragom za zlatnim jajetom“.

Svi programi festivala „BIG uskršnje čarolije“ potpuno su besplatni za sve učesnike i nije potrebna prijava za učešće na radionicama. Programi će se održavati u prizemlju Tržnog centra „BIG“.

Dečiji festival “Uskršnje čarolije“ organizuje Dečiji kulturni centar “Deci na dar“ iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i uz podršku Tržnog centra „BIG“.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow