Vesti Novi Sad

Uskoro peške preko Žeželjevog mosta

Čelnici španske kompanije „Azvija“ dali su uverenje potpredsednici vlade i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović da će, sudeći po aktuelnoj dinamici radova, do sredine novembra Žeželjev most moći da se pređe peške, a da je puštanje železničkog mosta u pun saobraćaj planirano za januar.

„Žeželjev most za Vladu Srbije predstavlja jedan od strateških projekata, koji je važan ne samo za Novi Sad i Vojvodinu, već i za celu Srbiju, budući da se nalazi na železničkom Koridoru 10 i deo je pruge Beograd-Budimpešta“, rekla je Mihajlović.

Pogledajte kako sada izgleda most.

Predsednik Vlade Vojvodine obećao je da će do kraja novembra ipak biti aktiviran železnički saobraćaj preko mosta. Takođe, on je rekao da će most definitivno biti gotov na proleće.

Podsetimo, prvobitni rok za završetak radova bio je novembar 2013. godine. Evropska unija uložila je 30,3 miliona evra u izgradnju mosta, kao i dodatnih 4,1 miliona za izgradnju pristupnih saobraćajnica, a Grad Novi Sad do sada je platio oko četiri miliona evra. Radovi se finansiraju i iz republičkog i pokrajinskog budžeta.

Ko je bio Branko Žeželj

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

152 Shares
152 Shares
Share via
Copy link