Čelnici španske kompanije “Azvija” dali su uverenje potpredsednici vlade i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović da će, sudeći po aktuelnoj dinamici radova, do sredine novembra Žeželjev most moći da se pređe peške, a da je puštanje železničkog mosta u pun saobraćaj planirano za januar.

“Žeželjev most za Vladu Srbije predstavlja jedan od strateških projekata, koji je važan ne samo za Novi Sad i Vojvodinu, već i za celu Srbiju, budući da se nalazi na železničkom Koridoru 10 i deo je pruge Beograd-Budimpešta”, rekla je Mihajlović.

Čelnici “Azvija” su naveli da se do kraja meseca, od 21. do 24. avgusta, očekuje lansiranje malog luka na petrovaradinskoj strani.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović je ranije za RTV rekao da radovi na Žeželju ponovo kasne zbog nepredviđenih radova, ali da će do kraja novembra ipak biti aktiviran železnički saobraćaj preko mosta. Takođe, on je rekao da će most definitivno biti gotov na proleće.

Podsetimo, prvobitni rok za završetak radova bio je novembar 2013. godine. Evropska unija uložila je 30,3 miliona evra u izgradnju mosta, kao i dodatnih 4,1 miliona za izgradnju pristupnih saobraćajnica, a Grad Novi Sad do sada je platio oko četiri miliona evra. Radovi se finansiraju i iz republičkog i pokrajinskog budžeta.

Ko je bio Branko Žeželj

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here