Dogadjaji Festivali

Uskoro nas očekuje Filmski Front

Festival malih i nezavisnih produkcija Filmski Front održava se od 28. do 31. oktobra po baksuzni 13ti put pod sloganom “Da ne ureknem, biće Filmskog Fronta!”

Nakon rekordnog broja pristiglih filmova iz celog sveta, preko 4000 kratkometražnih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, selektor Filip Markovinović podelio ih je u dve kategorije.

U kategoriji “Pomeri se smesta!” (Srbija/Region), za nagradu stručnog žirija boriće se 28 filmskih ostvarenja, dok će publika odlučivati o pobedniku međunarodne selekcije “Svet protiv uroka”.

U revijalnom programu 13. Filmskog fronta  prikazaće se filmovi gostujućeg Pančevo Film Festivala, kao i Kinoklubaška selekcija koja afirmiše uspešne autore i članove Kino Kluba Novi Sad. Za filmske profesionalce i stvaraoce pripremili smo tribinu o plasiranju filmova na festivalima i distribuciji kratkog metra.

Festival će biti propraćen i zabavnim sadržajem kao što su slušanje filmske muzike u Puberaju i žurka zatvaranja u Crvenom petlu. Sav festivalski program održava se u sali Kulturnog centra Novi Sad. Projekat su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo za kulturu i javno informisanje kao i Grad Novi Sad.

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link