Internacionalni festival mode i dizajna – “Serbia Fashion Week”, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biti održan od 9. do 16. novembra 2015. Godine.

Tokom petog izdanja Serbia Fashion Weeka, očekuje se oko 30.000 posetilaca, preko 70 dizajnera iz Srbije, regiona i sveta, dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su Vogue, Harper’s Bazar, državna televizija Francuske, TV 5 Monde i mnogi drugi.

Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara.

I ove sezone Nacionalna nedelja mode sastojaće se iz nekoliko segmenata, Internacionalna moda, domaća moda, edukativne konferencije, desgin week i Showroom/Popup stores

Ove jeseni, modni sladokusci imaće priliku da budu učesnici pravog modnog spektakla. Glavni deo manifestacije, modne revije, biće održane u Master centru Novosadskog sajma, gde ćemo uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera, a dok ne dođe vreme za pistu, ljubitelji mode zagrejaće se za Nedelju mode uz brojne zanimljive aktivnosti koje će joj prethoditi.

Kada grad polako uhvati ovaj modni ritam, bićemo spremni i za glavni događaj. Serbia Fashion Week počinje 9. novembra, a ulaznice će uskoro biti u pretprodaji.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here