kupusijada-futog-2015
Festivali

Uskoro još jedna Futoška kupusijada

Tradicionalno poslednjeg vikenda oktobra održaće se Futoška kupusijada, 16. po redu. Manifestacija traje dva dana i po običaju prvi, 30. oktobar, posvećen je mladima. Tokom dana u osnovnim školama i vrtićima Futoga organizuju se Mini kupusijade, a za veče je planiran rok koncert na bini ispred KC Mladost.

Drugog dana, 31. oktobra, duž ulice Cara Lazara proslavljaće se futoški kupus. Manifestacija započinje defileom učesnika kulturnog programa kroz centar Futoga koji je planiran za 9.30h. U međuvremenu takmičari u kuvanju najboljeg jela od futoškog kupusa počinju pripreme. Svako može da učestvuje u ovom takmičenju, a potrebno je da se prijavi Mesnoj zajednici Futog na broj 021/895-077.

Program na bini traje ceo dan, a biće izvedene najlepše igre i pesme kako domaćina iz Futoga, tako i njihovih gostiju. Biranje najteže glavice Futoškog kupusa biće u podne na Info pultu Udruženja „Futoški kupus“.

Drugog dana u centru Futoga održaće se i Izložba pod nazivom „Riznica ukusa“ gde će se predstaviti proizvodi koji su mapirani u okviru projekta „Terra Madre Srbije“ Slow Food pokreta. Ovom manifestacijom želimo da se osvrnemo na dugu tradiciju čuvenog Futoškog vašara, koji je kroz vekove predstavljao mesto susreta različitih kultura.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš