dete-govor
Izvor: KCNS

U Kulturnom centru, u sredu, 17. februara, u 17:00, u klubu Tribina mladih održaće se predavanje pod nazivom „Upoznaj moj govor“. Autorka predavanja je defektolog-logoped Marina Koprivica.

Na predhodnom predavanju Marine Koprivice prisutni su mogli da čuju nešto više o značaju temperamenta kod dece, a ovog puta glavna tema biće govor. Tribina je zamišljena kao tematski susret sa roditeljima, vaspitačima, nastavnicima i svim drugim zainteresovanim koji žele da prošire svoja znanja o govoru deteta.

Autorka tribine će objasniti zašto je bitno razumeti kako se odvija govoroni razvoj deteta, zašto danas veliki broj dece ima smetnje u govoru i kada je neophodno obratiti se logopedu.Govor je najmoćnije sredstvo komunikacije, a prvih šest godina u životu deteta su najvažnije za njegov razvoj. Razvijen govor omogućava da dete kako odrasta bolje izrazi svoja osećanja, objasni ideje i misli, sledi svoje interese i talente, uči, zastupa sebe, pomaže i ohrabruje druge, sakuplja informacije kako bi donelo dobre odluke.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here