Magazin

Doktorka objavila sliku i rasplakala Srbiju: 2 godine je trajala borba. Srećno, J, trojke!

trojke
Foto: Twitter

Za mnoge parove koji doživljavaju neplodnost, začeće je mnogo teže nego što većina ljudi misli. Statistike o neplodnosti mogu pomoći da se razjasni slika.

Ako par ima očigledan medicinski problem koji utiče na njihovu sposobnost da dobiju potomstvo, kao što je izostanak menstruacije, seksualna disfunkcija, istorija bolesti karlice ili prethodna operacija, trebalo bi da odmah počnu sa procenom neplodnosti.

Neplodnost se definiše kao nemogućnost začeća uprkos čestim, nezaštićenim seksom – najmanje godinu dana za većinu parova. Neplodnost može biti rezultat zdravstvenih problema jednog od parnera ili zbog kombinacije faktora koji sprečavaju trudnoću, piše Ona.

– Statistika kaže da je 40 odsto parova pogođeno ženskim sterilitetom, 40 odsto muškim, a 20 odsto je sterilitet nepoznatog uzroka. To je statistika koja izlazi iz svih istraživanja – kaže Dragana Krstić iz udruženja „Šansa za roditeljstvo“ za RTS.

Međutim, dobra stvar u našoj zemlji jeste to što je podignut nivo lečenja steriliteta. Srbija finansira neograničan broj pokušaja o trošku fonda za prvo dete, do 43. godine života.

Jedna lepa vest nam stiže sa Tvitera, a nju je podelila jedna ginekološkinja. Objasnila je kako posle dve godine borbe sa sterilitetom, njena pacijentkinja nosi trojke.

Njih dve su tokom ove dve godine ostvarile prisan odnos, da bi borba na kraju rezultirala začećem.

Njena fotografija je izmamila suze radosnice mnogima koji su videli objavu.

Ovo se dešavalo u novembru 2021. godine, a 1. juna su na svet došle sve tri bebe sa nešto manje od 2 kilograma. Ginekološkinja je u novom tvitu i obavestila da su svo troje dobro i da je mama uspešno izgurala trudnoću i porođaj.

Komentari podrške su se samo nizali, a mnogi su tvrdili kako im je baš ova vest ulepšala nedelju.

Jelena Đoković ponovo u centru pažnje nakon izjave da karijes utiče na neplodnost

OGLAS

120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link