Dogadjaji Pozorište

Ulični performans „Pentesileja“ u Kineskoj četvrti

Ulični performans „Pentesileja“ u produkciji trupe Teatro dei Eventi iz Modene u Italiji biće izveden u petak 10. juna u Kineskoj četvrti u 19.30 sati. Komad traje 45 minuta, a u režiji Stefana Tea igraju Antonio Santangelo i Franceska Figini. „Pentesileja“ je priča iz Trojanskog rata, gde se dve figure, žena i muškarac, bore na suprotnim stranama nakon čega se zaljubljuju.

Italijani slika 1
Ulični performans „Pentesileja“

Likovi su Ahil najhrabriji od grčkih heroja, veliki ratnik jakog vrata širokih leđa u svetlucavom metalnom oklopu i Pentesileja, kraljica amazonki, pola furija pola gracija, koja voli mir ali donosi sa sobom veliku oluju. Reč je o jednočinki u kojoj glume dvoje glumaca na štulama, dve kreature između ljudskog i zverskog. To je priča o borbi između ratnika i ratnice koji se vole ali i isto vreme priželjukuju smrt jedno drugome. Na sceni ima puno dinamike, ritam predstave nose dva starinska bubnja koji pobeđuju vreme i diktiraju galopirajuće juriše ova dva gorostasa, sve do poslednjeg udara kad nastaje velika tišina.

Italijani slika 2
Ulični performans „Pentesileja“

Teatro dei Eventi je trupa osnovana 2005. godine i proizvodi predstave  za pozorišta i za ulične performanse uglavnom namenjene dečjem uzrastu. Od svog osnivanja trupa radi unutar Italije ali i gostuje širom Evrope, svoje predstave postavljaju i prave čak i u školama, staračkim domovima, socijalnim ustanova i zatvorima. U svom radu najviše istražuju ritam i fizički teatar.

Posetite Galeriju Matice srpske

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share