Magazin Novi Sad

Ukinuta optužnica protiv Slobe Snajpera

slobodan-milutinovic-snajper (1)
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podignutu protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (37), a koja ga tereti za čak četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, Apelacioni sud je ukinuo, usvojivši žalbu njegove odbrane.

Kako je rečeno u Višem sudu u Novom Sadu, u toku je preispitivanje optužnice.

Milutinović, koji se nalazi u pritvoru, sumnjiči se da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu, tukao i maltretirao sugrađanku U.J. sa kojom je ranije navodno bio u emotivnoj vezi. Istraga je, međutim, bila proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema ovoj dvadesettrogodišnjakinji.

Tokom istrage, kao svedoci sasluašane su majka i rođena sestra U.J, a pored njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su te večeri 19. septembra bili na intervenciji, kao i drugarica žrtve.

Krajem oktobra lane, Novosađanka U.J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala je šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga prijavila za otmicu. Kao posebno osetljivi svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.

Milutinović se u početku branio ćutanjem, ali je kasnije odlučio da iznese svoju odbranu u vezi sa događajem od 19. septembra za koji se sumnjiči, i kako saznajemo, do detalja je ispričao o njihovom odnosu.

U Osnovnom sudu u Novom sadu, za 11. mart je zakazano suđenje Slobodanu Milutinoviću i njegovoj supruzi Tamari Milutinović, zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Supružnici Milutinović su bili uhapšeni 5. septembra prošle godine u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), drugog dana septembra u novosadskom naselju Detelinara.

Prilikom pretresa više stanova i objekata u Novom Sadu, tada je u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu. Snajper će na ovo suđenje biti doveden iz pritvora koji mu je produžen do 24. marta, a njegova supruga se brani sa slobode, jer joj je posle saslušanja u tužilaštvu ukinuto zadržavanje, piše Nova.rs.

Slobi Snajperu produžen pritvor za otmicu i zlostavljanje

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

92 Shares
Share via
Copy link