Magazin Srbija

Uhapšeni inspektor nije bio samo “krtica” u SBPOK, sumnja se da je uništavao i dokaze

hapsenje-stolic
Hapšenje Stolića/Printscreen/MUP

Božidar Stolić, inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK-u koji je direktno bio uključen u istragu i hapšenje klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priveden je juče zbog sumnje da je tajne podatke odavao pripadnicima “kavačkog klana”. On je u međuvremenu pao na poligrafskom ispitivanju, a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin se oglasio povodom toga i nazvao ga “izdajicom”.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je Stolić pao na svim pitanjima poligrafskog ispitivanja i poručio da je on počinio akt izdaje i da će svi oni koji to učine proći isto kao i njihovi nalogodavci.

“Svi mi koji smo se borili i koji se borimo protiv svih organizovanih kriminalnih grupa u našoj zemlji, što se tiče kapetana policije, zaposlenog u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidara Stolića mogli smo da budemo likvidirani, uništeni, i mi i naše porodice”, istakao je ministar Vulin.

Kako je naglasio, zahvaljujući njemu Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković dobijali su informacije, dok je Zvicera nastavio da obaveštava i nakon što je ova zloglasna, zločinačka organizacija Belivuk, Miljković konačno i definitivno pala.

Kako je precizirao, Stolić je pao na svim pitanjima na poligrafu – da je radio za novac, da je znao kome prosleđuje poruke i da je znao o kome prosleđuje poruke.

Međutim, pored toga što se sumnjiči da je odavao poverljive infomacije vođi kavačkog klana Radoju Zviceru i nakon što su Belivuk i njegova grupa uhapšeni, sada se strahuje da je Stolić mogao i za ovih nekoliko meseci da uklanja tragove iz vikendice u Ritopeku, jer je bio među prvima koji su tamo kročili da istražuju. On je na prikupljanju dokaza o zverskim ubistvima radio sve do juče kada je priveden.

“Stolić je među prvim inspektorima koji su ušli u kuću u kojoj je, kako se sumnja, ubijeno najmanje četvoro ljudi. On je radio na prikupljanju tragova dokaza i samim tim bio upoznat sa svakom informacijom, svakim tragom koji policija ima protiv Belivuka i ostalih članova grupe”, otkriva izvor.

Prema saznanjima izvora, Stolić se sumnjiči za zloupotrebu položaja, proverava se da li je samo prenosio informacije članovima klana koji su bili na slobodi, vođi “kavačkog klana” Radoju Zviceru i njegovim saradnicima, ili je eventualno učestvovao i u prikrivanju tragova.

Kako navodi izvor, na mestu zločina, kom je pristup imao ograničeni broj ljudi, on je bio u mogućnosti i da “kontaminira”, odnosno sklanja tragove, što se dogodilo i tokom prvog postupka koji se vodio protiv Belivuka i Miljkovića, prenosi MONDO.

Veze Velje Nevolje i policije: Podmitio još jednog funkcionera MUP, pre 3 godine kupio mu stan

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

382 Shares
382 Shares
Share via
Copy link