Magazin Novi Sad

Uhapšen Ivan Kontić, nasilnik iz MaxBet kladionice

Ivan Kontić (30) koji je osumnjičen da je 24. avgusta ove godine brutalno prebio mladića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu ispred sportske kladionice, uhapšen je posle više od mesec dana skrivanja u Crnoj Gori, preneli su beogradski mediji.

Kontić je nestao odmah posle brutalnog prebijanja, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica, kada je objavljen snimak nasilja i prebijanja.

Srpska policija je 12. septembra saopštila da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (1990) osumnjičenim da je, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

Inače, dan kasnije,13. septembra, novosadska policija privela je dve osobe zbog sumnje da su pomogli Ivanu Kontiću, koji se sumnjiči da je brutalno prebio M.M. (28).

Jedna od velikih nepoznanica u ovom slučaju je bio propust zahvaljujući kom je Kontić, nakon brutalnog prebijanja, slobodno šetao Srbijom i Crnom Gorom, čiji je državljanin, te se čak u međuvremenu nagodio i za oportunitet za drugo krivično delo koje mu se stavljalo na teret.

“Kontić je 8. septembra, dakle 15 dana nakon napada na Miljana M., sa Tužilaštvom u Novom Sadu sklopio nagodbu o oportunitetu, odnosno da uplati novac u humanitarne svrhe, kako ne bi bio dalje procesuiran po krivičnoj prijavi iz 2018. godine, koju je policija protiv njega podigla zbog kršenja člana 138 Krivičnog zakonika. Nakon toga se čak i vratio u Crnu Goru”, rekao je izvor Nova.rs iz istrage, napominjući da se član 138 odnosi na ugrožavanje sigurnosti “pretnjom da će napasti na život ili telo”, za šta je zaprećena novčana ili jednogodišnja kazan zatvora.Pored brojnih nelogičnosti i nepoznanica u ovom slučaju, ono što je ostalo takođe nerazjašnjeno je motiv Ivana Kontića da se tako zverski obračuna sa Miljanom M.

Sudeći po količini nasilja i brutalnosti na snimku, kojim je zabeleženo više od tri minute iživljavanja nad besvesnom žrtvom i lomljenjem kostiju ruku, očigledno je da je u pitanju lični obračun.

Prema jednoj od nezvaničnih verzija, Kontić je Miljana M. navodno pretukao jer je žrtva prethodno maltretirala njegovu sestru, koju je čak i fizički povredio.

Drugi izvori pak tvrde da su u pitanju “poslovne razmirice”. Kontić je prema podacima APR bio direktor  firme “Ju-Krijkos” koja je osnovala kladionice “Maxbet”, u sklopu čijeg objekta se i odigrao incident. Navodno, Kontić je došao u poslovni sukob sa četvoricom muškaraca, i tada je rešio da će se obračunati sa svakim pojedinačno.

Nezvanično, Miljan M. je bio poslednji u nizu od ovih obračuna. Istrazi ne ide u prilog ni činjenica što oštećeni još uvek nije dao iskaz pred tužilaštvom, koje za sada razmatra pritužbe advokata drugih osumnjičenih.

Pored Kontića, postupak se vodi i protiv O. L. i L. V. zbog sumnje da su učestvovali u tuči, odnosno pomogli osumnjičenom posle izvršenja krivičnog dela.

Izvor: Nova.rs

Krvavi tragovi batinaša Ivana Kontića iz Maxbeta vode ka Andreju Vučiću

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

439 Shares
439 Shares
Share via
Copy link