Magazin Srbija

Ovo je učiteljica koju je zaklao prvi komšija pa pokušao samoubistvo

uciteljica-snezana
Foto: Privatna arhiva

Snežana Đuričić (67) koju je sinoć u njenoj kući zaklao prvi komšija i prijatelj Slavoljub J. (62) bila je učiteljica. Njeni rođaci kažu da joj je Slavoljub, kog su u selu zvali Slavko, uvek bio tu da joj pomogne, otkako joj je suprug preminuo.

Snežana je, prema rečima komšija, samo nekoliko sati pre zločina pila kafu sa Skavoljubom. Lekari se i dalje bore za život njenog ubice.

Nakon što je ubio komšinicu s kojom je tog dana pio kafu, smejao se i šalio se, Slavoljub je, pod još nerazjašnjenim okolnostima zapalio pomoćni objekat u njenom dvorištu. Nakon toga, on nije pobegao, niti odmah pokušao sebe da ubije. On se, kako se za sada veruje, sakrio u prostoriju u koju se ulazi iz kuhinje u kojoj je ubio Snežanu.

Tu je bio satima. Snežanino telo pronađeno je oko 21 sat sinoć, a Slavoljub, koji je i sebi prerezao vrat, pronađen je tek oko 3 ujutru. Još je davao znake života i hitno je prevezen u bolnicu.

Snežani je muž preminuo pre nekoliko godina i Slavoljub joj je bio od velike pomoći. Nikada se nisu sporečkali i svi su šoku nakon zločina.

– Muž joj je umro pre tri i po godine, sama je bila tu u kući, ćerke su joj se sve udale. Njoj je često trebala pomoć i on joj je kao prvi komšija pomagao. Dolazio je da pokosi, uradi šta joj treba, nikad se na njega nije žalila – priča Snežanina rođaka.

Ona kaže da Snežana nikada nije rekla da joj Slavko preti ili bilo šta slučno, te su svi šokirani zločinom koji se dogodio.

– Snežana i naša porodica su više decenija kućni prijatelji. Delili smo i dobro i zlo, juče ništa nije ukazivalo na tragediju… pre nego što se sve desilo slavili smo snajki rođendan u dvorištu… – pričaju Vladan i njegov sin Tomislav, rođaci Slavoljuba J. (62), koji je sinoć nožem zaklao Snežanu, a potom sebi prerezao vrat i zapalio pomoćni objekat kraj njene kuće.

Rođaci muškarca osumnjičenog za zločin šokirani su svime što se dogodilo, kažu da su juče svi bili zajedno i da je sve bilo u redu.

– Pili su kafu, smejali se. Pitala me je hoću li da pijem kafu sa njima, ali sam odbio jer sam žurio. Ne znam da li su bili u vezi, nikad ga nisam pitao – priča on.

– Slavko je pre nekih 20 godina bio na lečenju, ali je nakon toga bio dobro nije pio, ni pušio. Sad da pitate svakog u selu reći će vam kakav je on čovek bio. Šta se dogodilo ne znam, a voleo bi da preživi da ga pitam zašto je to uradio – dodaje njegov brat.

Snežanino telo pronađeno je sinoć nakon što su komšije prijavile požar u pomoćnom objektu u njenom dvorištu. Kada su vatrogasci i rođaci došli na lice mesta, ona se nije javljala na telefon, ušli su u kuću i pronašli njeno telo u lokvi krvi.

Kasnije je pronađen i Slavko sa, takođe, prerazanim vratom, ali on je davao znake života i prevezen je u Urgentni centar.

Izvor: Blic

Maja (40) prvo bacila dečaka sa 3. sprata, pa skočila za njim, bivši muž očajan

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link