Novi Sad

Počelo suđenje Temerincu (67) za ubistvo supruge: „Samo sam je odgurnuo, nisam nasilnik“

novi-sad-sud-policija
Foto: RTV

Porodično nasilje je, nažalost, visoko raširena pojava u Srbiji. Često se dešava da žrtva nasilje trpi godinama, pre nego što se odluči da potraži pomoć, a neretko se takvi slučajevi završavaju fatalnim ishodom.

Takav slučaj desio i u februaru prošle godine, kada je Temerinac Bela Kihut (67) u porodičnoj kući, u alkoholisanom stanju, golim rukama, udarcima po glavi i telu, ubio dve godine mlađu suprugu Gizelu.

Njemu je juče, u utorak, 31. maja, otpočelo suđenje za ovo delo u Višem sudu u Novom Sadu, a on je više puta ponovio da ženu nije tukao.

Optuživao suprugu za švaleraciju

Odgovarajući na pitanja, uz pomoć tumača za mađarski jezik, jer slabo razume i govori srpski, Kihut je kazao da ne vidi u čemu je bio nasilan, i da je toga dana Gizelu samo odgurnuo, kada je htela da iz njegovih ruku uzme svoj mobilni telefon, koji joj je on prethodno oduzeo.

Gizela kihut
Foto: Privatna arhiva / Novosti, Gizela Kihut

Kako je izjavio, drugog fizičkog kontakta između njih nije bilo.

– Sporečkali smo se toga dana, a poseban razlog je bio švalerisanje moje žene, i ja sam je zbog toga zadirkivao – kazao je Kihut.

Dodao je da je suprugu, kada se vratila iz prodavnice, pitao da li se našla sa švalerom i obavila sa njim šta je htela.

– Na to mi je odgovorila da je ostavim na miru – reakao je Kihut, a prenose Novosti.

U jednom momentu, Gizela je, prema njegovim rečima, krenula da mu oduzme telefon i on ju je tada rukama odgurnuo. Žena je pala između vrata i stolice i ležala je na podu na leđima. Imala je povredu kod gornje usne, koju je, po njegovom mišljenju, zadobila prilikom pada na stolicu.

– Ranije je nisam optuživao za švaleraciju, sumnjao sam da je moja surpuga imala drugog, a počeo sam da sumnjam 2016. godine, posle moje druge operacije i govorio sam joj da sumnjam – rekao je u svoju odbranu Kihut.

Svedoci potvrdili da je Kihut bio nasilan prema supruzi

– Nisam upoznat sa nalazom veštaka o Gizelinim povredama, pročitao sam o tome u optužnici. Tokom braka sam udarao ženu, ali nogama nisam. Bilo je udaraca rukama – priznao Temerinac.

Beline i Gizeline ćerke, Čila Kihut i Silvija Bujdošo, iako privilegovani svedoci, izjavile su da ostaju pri onome što su rekle u istrazi, navodeći da je otac bio nasilan prema majci i da je Gizela više puta bežala od kuće.

Da je Bela bio nasilan prema supruzi, u svom svedočenju je potvrdila i Eržebet Zavarko, rođena sestra, sada pokojne Gizele, i rekla da se to videlo na njoj.

Nastavak glavnog pretresa je 7. juna, kada će biti saslušani veštaci.

Pred sudskim većem u utorak se pojavio i Laslo Oros, brat blizanac pokojne Gizele. Iako je posle njenog ubistva dao izjavu u tužilaštvu, on je iskoristio svoje pravo privilegovanog svedoka da ne svedoči.

Izvor: Novosti

Novosađanin macolom zatukao suprugu i njene roditelje zbog prijave za nasilje u porodici

OGLAS

46 Shares
Share via
Copy link