Svet Vesti

Ubio pedofila koji je silovao njegovu 8-godišnju ćerku, pre toga se družili i pili

Vjaceslav-silovanje-oleg sviridov
Foto: East2West

Seksualni napadač dece Oleg Sviridov (32), čuvao je video zapise sa mobilnog telefona o zlostavljanju više dece u selu Vintai u ruskoj Samari, navodi su zvaničnika policije. Radnik fabrike raketnih motora Vjačeslav M. (34) pio je sa svojim prijateljem Sviridovim, kada je video snimke na njegovom telefonu na kojima se vidi kako mu siluje ćerku, koja sada ima devet godina.

Otac se odmah suočio sa Sviridovim, koji je pobegao pre nego što je Vjačeslav mogao da reaguje. Pedofil je bio blizak prijatelj Vjačeslavove porodice i čuvao je ćerku koju je više puta seksualno zlostavljao. On je priveden zbog ubistva pedofila koji je silovao njegovu ćerku od samo osam godina. Rusi insistiraju na podršci i govore da ne bi trebalo da se suoči sa optužbom za ubistvo.

Pretekao policiju i sam mu presudio

Vjačeslav je prijavio silovanja lokalnoj policiji koja je pokrenula potragu za Sviridovim. Izbezumljeni otac uspeo je da pronađe pedofila pre lokalne policije i izbo ga do smrti. On je kasnije rekao policiji da je Sviridov “naleteo na nož tokom svađe” u šumi u blizini sela, tvrdeći da ga nije namerno ubio nožem.

Vjaceslav-silovanje
Foto: East2West

Telo pedofila pronađeno je u blizini sela u četvrtak, više od nedelju dana nakon što je Vjačeslav video uvredljivi video zapis. Vjačeslav je priveden nakon otkrića tela, a slučaj se istražuje.

Krivični slučajevi su takođe pokrenuti zbog seksualnog zlostavljanja troje dece snimljenog na Sviridovom mobilnom telefonu. Policijski izvori rekli su da se na telefonu preminulog muškarca nalaze i drugi bolesni video zapisi koji prikazuju nasilna silovanja pojedinih seoskih devojčica, starih 6 i 11 godina.

Video zapisi pokazuju da je mrtvi osumnjičeni zlostavljao decu pet godina pre nego što je Vjačeslav otkrio snimak na telefonu.

Rusi podržali oca, traže da mu se ne sudi

Seljani u Vintaiju i komentatori na mreži su zahtevali da se Vjačeslav ne suoči sa optužbom za ubistvo.

– On nije ubica, štitio je svoju ćerku i našu decu. Svi su na njegovoj strani – rekao je jedan meštanin.

Istaknuta TV novinarka i bivša kandidatkinja za predsednika Rusije Ksenija Sobčak objavila je:

– Svi roditelji se zalažu za ubicu pedofila – napisala je ona, prenosi Daily News.

Komentatorka Ana Plekanova je nastavila:

– Ako je zločin dokazan video činjenicama, da li je onda otac devojčice u krivu? Svaki normalan roditelj, majka ili otac, rastrgao bi takvog pedofila na licu mesta. Zaštita dece je direktna odgovornost roditelja – iznela je ona svoj stav.

Komentari su se masovno nizali:

– Dobro je što je ubio kopile jer bi ga naš zakon stavio u zatvor na samo osam godina, ili čak manje i opet bi izašao. Neophodno je uvesti smrtnu kaznu za pedofile ili ćemo videti linčovanje neljudi. Takvim divljim stvorenjima nema mesta na ovom svetu i pedofilija se ne može izlečiti. Počinioci izlaze iz zatvora i ponovo počinju da siluju decu – neki su od komentara besnih stanovnika.

Oleg-sviridov-pedofil
Foto: East2West

Šta je prava kazna?

Sviridovljeva majka je rekla da je njen sin često bio “bebisiter” za Vjačeslavovu decu i da su njih dvojica bili dugogodišnji prijatelji:

– Ne znam kako je do ovoga došlo. Mora da je bio pijan. Najverovatnije je bio pijan. Svoju decu su mu ostavljali sve vreme. Kad je čuvao te djevojčice, vratio se kući kao i obično, dobro raspoložen.

Ruska javnost smatra da ocu, iako je ubio pedofila koji je silovao njegovu ćerku od osam godina ne bi trebalo suditi za ubistvo. U najjezivim slučajevima, poput ovakvih, za počinioce ovih monstruoznih dela po reakcijama ljudi nema adekvatne zakonske kazne. Silovatelj je mrtav, a po zakonu otac treba da odgovara za ubistvo.

Gde je pravda, da li je zadovoljena? Šta je prava kazna i pravedno?

10.000 dece u Srbiji mafija koristi za prosjačenje, prostituciju i snimanje pedofilskih filmova

Stefan Savkić

komentar

Klikni da objaviš komentar

1.5K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap