Magazin Novi Sad

Detalji užasa u Kineskoj četvrti: U tuči beskućnika satarom ubijen Aleksandar iz Beograda

foto-aleksandar-latas-kineska-cetvrt
Foto: Aleksandar Latas/RAS Srbija

Aleksandar Popović (34) iz Beograda ubijen je u subotu na Bulevaru Despota Stefana broj 5 u Kineskoj četvrti u Novom Sadu kada su na njega nasrnuli Miodrag Mikac (41) iz Beograda, Miša Todorović (44) iz Novog Sada i Zorica Dikić (38) iz Petrovaradina, kojima je danas određen pritvor, piše Blic.

Napadači su ga, kako saznajemo, tukli rukama i nogama, a u jednom momentu neko od njih dohvatio je sataru i sa njom zadao smrtni udarac nesrećnom Popoviću.

Policija još utvrđuje detalje ubistva, ali zna se da su svi vinovnici okršaja beskućnici koji su u napuštenim halama Kineske četvrti provodili vreme. Osumnjičeni su za krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu.

Nakon ubistva, napadači su sataru pokušali da sakriju kod Predraga Tiodorovića (36) iz Bukovca i Mladena Tomića (48) državljanina Hrvatske koji nije imao prijavljeno prebivalište u Novom Sadu.

Njih dvoje takođe su uhapšeni i tereti ih se da su pomogli osumnjičenima posle izvršenog krivičnog dela. Popovićevo beživotno telo, u ponedeljak je pronašao jedan od beskućnika koji je odmah to prijavio policiji.

Troje napadača saslušano je danas pred višim javnim tužiocem, nakon čega im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor.

– Pritvor do 30 dana određen je zbog opasnosti od bekstva i mogućeg uticaja na svedoke – potvrdila je za „Blic“ Jelena Ostojin portparol novosadskog Višeg suda.

„Razvalili su vrata i tamo su boravili…“

Napuštene hale gde se okupljaju beskućnici nalaze se na krajevima, sa leve i desne strane, Kineske četvrti koja će sledeće godine biti središte Evropske prestonice kulture. Danas tamo nije bilo nikog, sem radnika koji prođu s vremena na vreme, jer ostatak četvrti trenutno je jedno veliko gradilište.

– To vam je na kraju sa desne strane, ako gledate sa Limanskog parka. Tamo su razvalili su vrata i u tim prostorijama su boravili. Ne znam zašto su se tukli, navodno su svi bili pijani, pa će se razlog još teže otkriti. Zbog nečega su se posvađali. Znam da se tu skupljala ta ekipa beskućnika, nekad ih je bilo samo dvoje, nekad i po desetak. Nisu pravili probleme, niti su se čuli. Znali su da pale neke daske i delove nameštaja da se zagreju pa bi izbili manji požari zbog čega su ih radnici i obezbeđenje najurivali. Ali oni se uvek vrate – kaže nam Slavko V. koji u ovde blizini provodi vreme u jednoj napuštenoj trafici.

Kako kažu ljudi bliski istrazi motiv ubistva još nije jasan. U ovakvim situacijama teško je proceniti uzrok.

Osumnjičeni za pljačku i pokušaj ubistva u Novom Sadu pobegao iz VP Doma u Kruševcu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

172 Shares
172 Shares
Share via
Copy link