Balkan Magazin

Kavčani za ubistvo vođe škaljarskog klana iskeširali 1,5 miliona €, pronađen GPS ispod automobila Vukotića

ubice-vukotic
FOTO: NTV

Pojavili su se detalji o osumnjičenima za ubistvo vođe crnogorske bande Jovana Vukotića, koji je izgubio život u oružanom napadu u Istanbulu, piše NTV.

Utvrđeno je da je nalog za ubistvo Vukotića dao Radoje Živković, član zločinačke organizacije Kavač, a da su ubistvo izvršile dve zločinačke organizacije u Istanbulu u zamenu za 1,5 miliona evra. Pojavili su se posebni detalji u vezi sa atentatom na vođu bande, koji je ubijen u Šišliju za 1,5 miliona evra, prenosi Aplus.me.

Organizovana policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gdje je Vukotić ubijen.

Na ovaj način iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da je na dan incidenta pratilo Vukotića vozilo.

Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmerile na motocikl i vozilo.

Tokom studija se saznalo da je motorom upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je vodio Bariš Neck, za kojim se tragalo sa crvenim obaveštenjem, i Emircan Sumer, pripadnik iste organizacije, koji je otpustio pušku kod Vukotića.

Organizovane ekipe pronašle su GPS uređaj ispod automobila i ispod poda u gepeku, u vozilu u kojem je Vukotić poginuo.

Produbljujući svoj rad, policijski timovi su otkrili da su E.E, Elanur Tuna i Furkan Iesil, članovi kriminalne organizacije koju je predvodio Binali Camgoz, koji je uhvaćen i uhapšen u Karadagu prilikom pretresa uz crvenu poternicu, pratili Vukotića četiri meseca u automobil koji su iznajmili iz Izmira.

Utvrđeno je da su osumnjičeni u poteri pokušali i da ubiju Vukotića, ali nisu uspeli.

Policija, koja je sa nadležnima u Crnoj Gori razmjenjivala informacije radi utvrđivanja Vukotićevih veza, saznala je da je u oružanim napadima između zločinačkih organizacija “Škaljari” i “Kavač” od 2014. godine ubijeno 50 ljudi, a povod za to je spor oko droge.

Kada su ekipe otkrile veze osumnjičenih koje su identifikovale, utvrđeno je da su direktor zločinačke organizacije Kavač Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

pasosi-ubice
FOTO: NTV

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, 3 satelitska GPS uređaja i 2 oružja korišćena u incidentu.

S druge strane, u pregledima telefona, računara i prenosivih memorijskih kartica osumnjičenih pronađena je mnogo organizacione dokumentacije o tome kako je napad izvršen.

12 osumnjičenih, čiji su postupci u Policijskoj upravi Istanbula okončani, upućeni su u zgradu suda.

„Krv nije voda, brat je bratu uvek odan“: Čitulje ubijenom Vukotiću od kojih podilazi jeza

12 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap