Magazin Srbija

Optuženi za ubistvo člana novosadske „Firme“ tvrdi da nikog nije ubio, „samo“ je krao

FOTO: privatna arhiva

Nastavljeno je suđenje za ubistvo Jovice Radonjića, nekadašnjeg člana „Firme“, novosadskog ogranka zloglasnog zemunskog klana. Radonjić je likvidiran 2015. godine na Zvezdari.

Juče (10. maj) je na sudu svedočio Miloš Mijatović, koji je ranjen prilikom ubistva Radonjića i opisao je kako je izgledala likvidacija. On je istakao da je siguran da je optuženi Dejan Mitrović izvršilac egzekucije.

Mitrović, koji je optužen za ubistvo Radonjića, nakon svedočenja Mijatovića je negirao da je ikada ikoga upucao, mada je potvrdio da je izvršio brojne krađe kako bi imao za životne potrebe.

Okršaj gde je Radonjić stradao dogodio se na parkingu na Zvezdari

– Tog dana Jovica i ja smo bili do Kule, Novog Sada i vratili smo se u Beograd oko 19 časova. On je izašao iz vozila i ja sam prešao na mesto vozača da bih vratio auto vlasniku jer nije bio njegov. Ovde okrivljeni je prišao i napao ga, a ja sam se bacio na suvozačko sedište. To je trajalo nekoliko sekundi – prepričao je ukratko dan likvidacije svedok Mijatović, Radonjićev prijatelj, a prenosi KRIK.

Radonjić je, kako je rekao, izašao iz kola na parkingu u blizini njegove kuće na Zvezdari i pričao telefonom kada mu je napadač prišao. Radonjiću je falio „možda milimetar da ga ščepa“.

– Onda je okrivljeni ispucao Jovicu, četiri ili pet metaka, ne znam. Ja se bacam na suvozačevo sedište jer je okrivljeni „prešao“ na mene, verovatno da me likvidira. Upucao me je sa četiri metka. Izlazim tada, bio sam svestan i sve je to trajalo možda par sekundi – rekao je on.

Na tužiočevo pitanje da li je sto posto siguran da je osoba koja je ubila Radonjića i pucala na njega Dejan Mitrović koji je optužen za ovo ubistvo, Mijatović je dao potvrdan odgovor.

Mijatović se tek pet godina nakon događaja izjasnio da je Mitrović ubica

Mijatovićeva advokatica Tijana Marinković postavila je svedoku nekoliko pitanja među kojima i zbog čega je tek pet godina posle događaja rekao da je njen klijent pucao.

– Kad sam bio siguran, dao sam opis – odgovorio je Mijatović i naveo da je optuženog prepoznao tokom prepoznavanja u policiji 2020. godine.

– Bilo je četiri ili pet lica iza stakla tako da me ne vide i ja nisam imao nikakvih sumnji po pitanju okrviljenog, jednostavno sam ga prepoznao po građi i licu, čak i posle pet godina – rekao je Mijatović.

Advokatica ga je pitala i sa koje strane je ubica došao, u kojoj ruci je držao pištolj i da opiše na koji način mu je lice bilo sakriveno – na šta je on odgovorio da je napadač došao sa njegove leve strane, te da je pištolj verovatno držao u desnoj ruci, Naveo je i da ne može da objasni šta je napadaču bilo na licu jer se ne seća.

– Okrivljenog se sećam jer mi je prišao na metar, metar i po – ispričao je.

„Ceo život sam krao i imao za hleb i benzin, ali ovo nisam“

Sudija Ana Trifunović Đuričković je od optuženog Dejana Mitrovića tražila da se izjasni o Mijatovićevom svedočenju.

– Ja sa svim ovim nemam nikakve veze gospođo sudija. Nit poznajem čoveka nit poznajem ovog drugog i nikad nikoga nisam upucao…Ceo život sam krao i imao sam za hleb i benzin, ali ovo nisam – rekao je Mitrović, koji je u pratnji policije doveden na suđenje iz zatvora, pošto trenutno služi kaznu zbog drugih dela.

Sledeće suđenje zakazano je za početak jula.

Likvidacija na Zvezdari zabeležena nadzornom kamerom

Ubijeni Radonjić bio je povezan sa zemunskim klanom – bio je član novosadskog ogranka zvanom „Firma“ koji je predvodio Miladin Suvajdžić Đura Mutavi, i ranije je osuđivan zbog droge.

Ubijen je 2015. na parkingu ispred zgrade u kojoj je živeo, a likvidaciju je snimila nadzorna kamera koju je Radonjić postavio.

FOTO: Vesna Lalić, RAS Srbija

Radonjićeva supruga Violeta Radonjić ispričala je na saslušanju u tužilaštvu da je gledala muževljevo ubistvo direktno na ekranu. Kako je ispričala, iz stana koji se nalazi u prizemlju brzo je istrčala u hodnik zgrade kada je kroz prozor videla kako napadač puca i u Mijatovića, ali se plašila da izađe kako i sama ne bi nastradala.

Ubica je potom, kako je rekla, pokupio torbu i pobegao u pravcu Batutove ulice.

U optužnici nisu navedeni motivi, a ne pominje se ni nalogodavac

Policija je tek nakon pet godina, u martu 2020. godine, saopštila da je ovo ubistvo rasvetljeno, a nekoliko meseci kasnije optužen je Dejan Mitrović. On je sve vreme u zatvoru jer služi robiju zbog drugih krivičnih dela.

U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Mitrovića, nisu navedeni motivi ovog ubistva, niti se pominje eventualni nalogodavac likvidacije.

Pre nego što je ubijen, Radonjić je bio kidnapovan, a među optuženima za njegovu otmicu bio je kriminalac Blažo Đurović, koji je bio blizak škaljarskom klanu, a ubijen je 2018. godine u Beogradu.

Za Radonjićevu otimicu suđenje je u toku, a jedan od svedoka ispričao je da su Radonjić i Đurović ranije bili bliski, ali da im se odnos pogoršao.

Izvor: KRIK

Uhapšen mafijaški bos Filip Korać – čovek kome je Belivuk slao poruke preko leševa

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link