Magazin Srbija

Arpad pre 6 godina ubio suprugu i ćerku, zločin kakav Srbija ne pamti zgrozio i patologe

Arpad Sabo
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Šest punih godina navršava se danas (15. avgust) od monstruoznog ubistva koje je potreslo Vojvodinu kada je Arpad Sabo (33) iz sela Lipar kod Kule hladnokrvno zaklao suprugu i svoju četvoromesečnu bebu u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine.

On je 2018. godine u Višem sudu u Novom Sadu osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge Slavice (24) i njihove ćerke Nikoline.

Pre nego što je dokrajčio Slavicu, zaklao bebu

Tog dana, u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, prvo je ubio Slavicu i to tako što je najpre u kupatilu stana krenuo da je udara.

Onda je uzeo kuhinjski nož i Slavici zadao tri ubodne rane na vratu, ali se tu nije zaustavio već je nastavio da joj kasapi grkljan, zid ždrela, krvne sudove.

Grob, Slavica i beba
Foto: Slađana Stojanović/ Kurir

Pre nego što joj je nožem prerezao grkljan, Arpad je četvoromesečnoj ćerkici snažnim stiskom ruke polomio obe temene kosti glave, a onda prerezao grkljan, nalaz je veštaka koji je saopšten na suđenju.

– Temeni deo glave, poprečno duž preloma temenih kostiju, krvlju je podliven. Obe temene kosti su prelomljene, prelom je linijast, pruža se poprečno preko temena i zahvata obe temene kosti. To znači da je optuženi ćerkicu od četiri meseca prvo stisnuo rukom za teme glave, a zatim joj je nožem prerezao grkljan – stoji u nalazu veštaka.

Pokušao da pobegne u Hrvatsku nakon zločina

Arpad Sabo
Foto: Printskrin/Facebook

Inače, da podsetimo, nakon monstruoznog ubistva bebice i žene, Arpad se okupao, presvukao i krenuo preko njiva, kako ga slučajno ne bi video gazda da izlazi na ulicu. Išao je peške sve do Bačke Palanke, gde je kod Dunava čekao da ukrade neki čamac kako bi se prebacio do Hrvatske.

– Kad su mu policajci prišli, nije se opirao. Odmah im je priznao da je ubio ženu i dete. Ali to priznanje je izgledalo kao da se hvali nečim, nije bilo kajanja – rekao je tada Kurir neimenovani izvor.

I patolozi ostali zgroženi

Podsetimo, zločin koji je potresao Srbiju, tada je potresao i same obducente koji su tada rekli da “takav prizor do sada nisu videli“.

– Takvo iživljavanje nad bebicom i ženicom, to je nezamislivo. Kad smo ušli, nama koji smo se nagledali svega i svačega nije bilo dobro. Bebica je ležala u kolevci, a mama u kupatilu. Obe su bile u krvi. A ubodi nožem, nema gde ih nije bilo- pričali su patolozi.

Osumnjičeni je prema veštacima u vreme izvršenja teškog krivičnog dela bio je uračunljiv.

Slavica i Nikolina
Foto: Privatna arhiva/Blic

– Kada smo ga pitali da li se ne seća ili ne želi da priča o spornom događaju, on nam je odgovorio: „Svega se sećam i često sanjam taj događaj. Ali ne želim da pričam o tome– rekao je na jednom od ročišta veštak.

Priznao da je ubio ženu ali ne i dete

Podsetimo, policija je telo žene našla u kupatilu, a deteta u krevecu. Monstrum je suđenje i presudu je pratio miran i ni jednom nije izrazio kajanje.

– Ne želim i neću nikome odgovarati na pitanja. Ostajem pri onome što sam rekao da priznajem da sam ubio Slavicu, ali ne i Nikolinu – bilo je sve što je rekao na ponovljenom glavnom pretresu, monstrum Sabo (29).

Izvor: Kurir

Dragoslav donirao bubreg Milenkovoj ćerki, on ga zaklao, čučnuo i zapalio cigaretu

OGLAS

146 Shares
146 Shares
Share via
Copy link