Magazin

Čaba Der u vezi sa devojkom kojoj je hladnokrvno likvidirao oca, slao joj novac, ona ga posećuje u zatvoru

caba-der
Foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

Plaćeni ubica Čaba Der i ćerka mađarskog biznismena kog je on ubio toliko su se zbližili da je ona dobila status “posebne osobe”, koja ima pravo da ga obilazi u zatvoru i redovno razgovara telefonom s njim!

Kao po scenariju iz filma, Čaba i Vivijen prvi put su se sreli oči u oči u sudnici, kada je ona svedočila o zločinu nad svojim ocem Laslom.

– Nisam uopšte iznenađen onim što se dogodilo. Vivijen je bila prisutna na svakom suđenju, pa ima detaljniju sliku o tome šta se dogodilo. Takođe znate da nema direktnih ili indirektnih dokaza o krivici mog klijenta. Priznao je ubistvo, ali samo iz taktičkih razloga, želeo je da se njegov slučaj rešava u Mađarskoj – izjavio je Čabin advokat Kristijan Gulijas za Borsonlajn.

On je otkrio i da je Vivijen prošle nedelje prvi put bila u poseti plaćenom ubici, koji je osim njenog oca ubio još najmanje troje ljudi, uključujući i Nebojšu Markovića u Beogradu, zbog čega je osuđen pred Višim sudom. Podsetimo, kamere su ga snimile kako puca u Markovića sa osmehom na licu u trenutku dok je stavljao kolica za bebu u auto i zbog toga je dobio nadimak “nasmejani ubica”.

Der je uhapšen u Pragu i izručen je Mađarskoj, u kojoj je istraga protiv njega vođena zbog sumnje da je ubio Vivijeninog oca. Osuđen je nepravosnažno na doživotnu robiju.

– Svedočenje ćerke čoveka za čije je ubistvo osuđen dirnulo je plaćenog ubicu i on joj je uplatio oko 3.000 evra, tako se dogodio njihov prvi kontakt – preneli su mađarski mediji.

Kako su preneli, Čaba i Vivijen su se prepoznali u istoj tužnoj životnoj priči.

– Njemu je brat ubijen kada je imao 19 godina, a majka je izvršila samoubistvo. Vivijenina majka digla je ruku na sebe kada je ona imala svega šest godina, pa ju je odgajila baka. Kako je sama navela, imala je lepo detinjstvo zahvaljujući svom ujaku – naveli su mediji.

Kada je otkrila priču o svom detinjstvu, Čaba je najavio da će joj pomoći.

– Osetljiv sam čovek. Žao mi je Laslove ćerke i pomagaću joj – ispričao je tada Der.

Pošto joj je uplatio novčanu pomoć, Vivijen Ventula je gostovala u jednoj emisiji na mađarskoj televiziji i izjavila da duguje “zahvalnost jer joj je Čaba pomogao više nego otac ikada u životu”.

– Želela bih da ga upoznam i da mu zahvalim, nadam se da ću imati priliku za to. Dijabetičar sam i imam komplikacije usled toga, tako da će mi deo novca biti potreban za lečenje. Osim toga, podstanar sam, imala sam dugove, a dosta toga sam sad rešila – rekla je Vivijen i dodala da joj je Laslo bio biološki otac, ali da ga je videla samo nekoliko puta u životu.

Podsetimo, “nasmejani ubica” je posle hapšenja u Pragu priznao ubistvo Lasla Ventule. Prema optužnici, u njega je pucao iza jednog tržnog centra u Budimpešti 2018. tokom primopredaje 11 kilograma kokaina. Navodno, Der je u pakete umesto droge stavio šećer i kada se biznismen sagnuo da proba drogu, ispalio je hitac u njega, pa telo bacio u potok.

Posle izručenja Mađarskoj, u pratnji naoružanih specijalaca izveden je iz zatvora da bi istražiteljima pokazao mesto zločina, ali i mesto na kom je bacio pištolj. Međutim, tokom suđenja je promenio priču, tvrdeći da on nije ubica.

Pijani Sremac udario rođakov auto, seo u traktor, gurnuo ga u kanal, udario u kuću, PTT stub i istog tog rođaka

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link