hronika Srbija

Biljana iz Rume (56) iskasapila novinarku, pa otišla kući i sa ćerkom jela špagate uz TV

Biljana Jeftić
Foto: Slađana Stojanović

Jedan od najsurovijih zločina počinjenih od strane žene u Srbiji je slučaj ubistva novinarke u Stejanovcima kraj Rume.

Biljana (56) je 2016. godine iskasapila penzionisanu novinarku Jaroslavu Dugošiju Dobrenov (77) iz Novog Sada, pa otišla kući i sa ćerkom, kao da se ništa nije desilo, jela špagete.

Trenutno je u zatvoru na izdržavanju 20-godišnje robije.

Koliko je ovaj slučaj brutalan govori i podatak da je policija dugo mislila da je ubica muškarac.

– Biljana je bila svesna kada je izvršila krivično delo teškog ubistva na podmukli način. Optužena je u stanu sada pokojne Jaroslave Dugošije Dobrenov uzela sa stočića flašu alkoholnog pića i zadala joj otpozadi udarac u glavu, razbivši flašu. Kad je žrtva pala na pod, okrivljena je uzela panj koji se nalazio u dnevnoj sobi i njime joj zadala još nekoliko udaraca u glavu od napred i od nazad, te joj nožem sa sečivom širokim dva centimetra zadala 20 uboda po glavi i leđima – obrazložio je presudu Vidoje Mitrić, sudija Višeg suda u Novom Sadu, i dodao:

– Posle svega, pokušala je da opere i ukloni tragove s mesta zločina. Pre polaska je sa stola uzela Jaroslavin mobilni telefon, a sa prozora u hodniku ključeve, koje je stavila dopola u bravu ulaznih vrata, koja je, potom, odlazeći, zaključala originalnim ključem pre nego što je napustila mesto događaja. Biljana je posle ubistva otišla kući, a ćerki koja je bila s njom je delovala uobičajeno. Čak joj je spremala za večeru špagete bolonjeze i gledale su televiziju.ž

Jeftićeva je nakon što je sve to uradila pokojnici uzela mobilni telefon da ne bi mogla da zove pomoć, a rekla je da je prilikom zaključavanja stana čula da oštećena žena još stenje i jeca.

Od 20 uboda, pokojna je zadobila smrtonosni ubod nožem u vrat, gde joj je presečena glavna arterija, kao i tri uboda nožem u grudni koš. Ostalih 16 uboda su po telu, neki su naneti nožem, a neki grlićem od staklene flaše i panjem.

Inspektorima je ispričala svaki detalj zločina.

– Kad je Jaroslava došla, rekla sam joj da moram hitno do kupatila. Kad sam izlazila, ugledala sam punu flašu viskija. Nešto mi je tog trenutka kvrcnulo, uzela sam flašu i s leđa je udarila nekoliko puta po glavi. Ona je pala. Nastavila sam da je udaram svom snagom – rekla je Biljana Jeftić i nastavila:

Kad sam videla da se ne pomera, odlučila sam da budem sigurna da je mrtva. Uzela sam panj i njime je udarila nekoliko puta po glavi i leđima, a onda sam iz kuhinje uzela nož i ubadala je, ne znam ni sama koliko puta. Krvi je bilo svugde, i po meni. Otišla sam u kupatilo, oprala se, a onda uzela njen novčanik i telefon. Zaključala sam vrata i ključ bacila u kontejner.Ona je nakon zločina otišla kod ćerke, koja radi kao frizerka, i kako je objasnila, mirno je legla da spava. Prema rečima inspektora koji su je saslušavali, Jeftićeva je sve vreme bila hladnokrvna i ni na koji način nije iskazala kajanje niti grižu savesti.

– Mirno je pričala, jedino što se na trenutke pravila konfuznom, počne da priča jedno, pa drugo. Ali odavno nismo videli da neko tako hladnokrvno govori o ubistvu, naročito ženska osoba. Na trenutak čak i s osmehom, to nas je zapanjilo – kaže izvor Kurira.

Niko u policiji nije razmišljao kad je vršen uviđaj da ubica može da bude žensko.

– Sestra pokojne pitala je zašto uporno govore u muškom rodu jer je komšija ispričao da je Jaroslavu sve vreme čekala jedna žena. Međutim, policajci su smatrali da je nemoguće da žena počini takvo ubistvo. Na kraju su se zaprepastili kad su utvrdili da je taj monstrum upravo žena – kaže izvor.

– Ne mogu sebi da dam odgovor zašto sam je ubila. Danima i noćima razmišljam jer nisam imala razlog za to – kazala je Biljana koja izdržava kaznu od 20 godina.

Policajci u Vrnjačkoj Banji umesto dilera jurili gej momke, pa ih zatekli „u akciji“

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

222 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap