Magazin Svet

Penzionerka ubila muža: Ubola bih ga nožem u srce ali on ga nema

vb ubistvo 1
Printscreen

Penzionerka iz Velike Britanije odlučila je da nožem ubije svog muža nakon višedecenijskog maltretiranja, a kada je izvršila ubistvo i pozvala policiju da prijavi zločin kratko je rekla: „Htela sam da ga ubodem direktno u srce, ali on ga nema“.

Britanski policajci primili su neuobičajen poziv kada je 66-ogodišnja Penelopa Džekson prijavila samu sebe za ubistvo supruga Dejvida. Nakon što je dispečer upitao šta se dogodilo, ona je sve ispričala i nije štedela detalje.

– Ubila sam muža jer mi je bilo dosta. Možda ću otići i da ga ubodem ponovo. Ja sam u salonu, on je u kuhinji i ako imam sreće iskrvariće na smrt – kazala je policiji preko telefona.

Kako tvrdi Penelopa, decenijama je preživljavala zlostavljanje i torturu. Suprug je bio krajnje nasilan prema njoj, do granice da više nije želela da živi sa „đavolom“.

– Nisam znala da li se budim sa finim Dejvidom ili đavolom. Provela sam godine hodajući po jajima da ga ne uznemirim. Sada je došao kraj – rekla je Penelopa prilikom ispitivanja, prenosi nova.rs.

Penelope je sedela u dnevnoj sobi u pidžami dok je njen muž na smrt krvario u kuhinji. Kada se policija pojavila na njenim vratima, hladnokrvno ih je pustila unutra.

Ona je policajcima ispičala sve detalje ubistva, koje je odmah priznala, uz opasku – „Trebalo je da to uradim ranije“.

– Unutra je, sve priznajem. On je na kuhinjskom podu – rekla je ona policajcima.

vb ubistvo
Printscreen

Tokom samog hapšenja bila je više zabrinuta da slučajno ne zaboravi kaput i papuče.

– Znam šta sam uradila i zašto. Ako nisam uspela da uradim sve kako treba, zaista ću biti nervozna – rekla je Penelopa i ostavila policajce u šoku.

Sudu je kasnije saopštio  da se par venčao u aprilu 1996. godine i da su oboje već bili u braku nekoliko puta ranije. Tokom ispitivanja priznala je ubistvo iz nehata i više puta ponovila da je dugo razmišljala o načinu na koji može da ubije supruga.

Kako je istakla, često joj je pretio i zlostavljao. Zbog toga, nije učinila ništa da mu pomogne dok je krvario u kuhinji. Njoj sada preti zatvorska kazna od nekoliko decenija, ali će sud uvažiti činjenicu da je priznala zločin. Ukoliko se utvrdi da je zaista bila zlostavljana, to je još jedna olakšavajuća okolnost.

TRAGEDIJA u Zrenjaninu: Nastavnica ubila muža pred očima petogodišnje ćerke?!

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link