Magazin

Volela je Novi Sad, htela je u njemu da nastavi svoj život, a iskrvarila je na pločinku

dusanka-jocovic

Novi Sad je nedavno potreslo svirepo ubistvo Dušanke Jocović u ulici Alekse Šantića na Grbavici. Devojka poreklom iz Herceg Novog ubijena je na ulazu u zgradu u kojoj je živela. Osumnjičeni za ubistvo je njen bivši momak Dejan D. takođe iz Herceg Novog.

Stanari u šoku

Stanari Ulice Alekse Šantića u novosadskom naselju Grbavica i saigrači iz Odbojkaškog kluba Star za koji je igrala, još su u šoku posle surovog ubistva Dušanke koja je prethodnih osam godina živela u Novom Sadu.

Kao mogući motiv krvavog zločina, koji se dogodio u četvrtak oko 16 časova, nezvanično se pominje ljubomora mladića sa kojim je nesrećna devojka pre nekoliko meseci raskinula višegodišnju vezu, pišu Novosti.

Ona je, kako saznajemo, imala i crnogorsko i srpsko državljanstvo. Posle završenog fakulteta u Novom Sadu, Dušanka je pre pola godine dobila i posao, i nameravala je da u ovom gradu ostane da živi.

Snovi prekinuti u trenu

– Volela je Novi Sad, u koji je došla pre osam godina – kazao je jedan poznanik tragično nastradale Duške.

– Bivši momak najverovatnije nije mogao se pomiri sa tim da devojka želi da ovde ostane, jer je, on, očigledno imao druge planove i nije hteo da se preseli u Novi Sad. To je, po svemu sudeći, i dovelo da njihovog razlaza.

U novosadskom Odbojkaškom klubu Star od četvrtka po podne, tuga i neverica. Ne mogu da prihvate da Duške, kako su je zvali, više nema i da su je zauvek izgubili. Poslednji put su je videli na treningu u sredu, a po njenom ponašanju se nije dalo naslutiti da je nešto muči.

– Od prvog dana kada se iz rodnog Herceg Novog doselila u Novi Sad, bila je u klubu – vidno potresen priča Srđan Marković, predsednik i trener OK Star.

Odličan sportista i čovek

– Bila je odličan sportista, i još bolji čovek. Lepo vaspitana, iz divne porodice. Kao najstarija među devojkama, ponašanjem i odnosom prema klubu i igri bila im je primer, i kao lider. Znala je da ih kritikuje, ali i pohvali. Svi su je slušali i voleli.

Uprkos obavezama dok je studirala, ali i kada se zaposlila u Gradskoj upravi za sport, na treninzima je, veli Marković, bila redovna. Ništa joj nije teško padalo.

Osumnjičeni Dejan D. je iz Crne Gore u Srbiju, tačnije Novi Sad, došao 23. decembra, verovatno sa namerom da se pomiri sa Dušankom i iznajmio je sobu u jednom hostelu.

Kobni susret

U četvrtak po podne je došao pred zgradu u Ulici Alekse Šantića i čekao kada će se Duška vratiti sa posla.

– Na putu do stana, svratila je u prodavnicu da kupi namirnice – saznajemo nezvanično.

– Kada je izašla, Dejan joj je prišao i započeo raspravu, ali je ona išla prema zgradi, a on je pratio. Došlo je do svađe, a onda je u jednom trenutku iz jakne izvadio nož i ubo je u vrat i grudi. Nesrećna devojka je pala na asfalt, a on je u susedni haustor bacio krvavu jaknu i mobilni telefon, a onda pobegao.

Posle toga se, kako saznajemo, vratio u hostel, presvukao i spakovao stvari. Sa koferom u ruci žurio je na autobusku stanicu.

Policija mu je, međutim, bila na tragu, i posle tročasovne potere je uhapšen na uglu Ulica Balzakove i Narodnog fronta.

Dejanu D., osumnjičenom za ubistvo, policija je odredila zadržavanje do 48 sati. On će u subotu biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Opljačkao kladionicu

Osim za teško ubistvo, Dejanu D. je napisana krivična prijava i za razbojništvo. Kako nezvanično saznaju Novosti, on se sumnjiči da je po dolasku u Novi Sad, tačnije 25. decembra, preteći nožem oteo novac u jednoj kladionici u Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu.

Novljani u šoku

Dušanku u Herceg Novom svi pamte kao vrednu srednjoškolku, odličnu učenicu Ekonomske škole, uspešnu sportistkinju, komunikativnu i društvenu.

Trenirala je u odbojkaškom klubu Herceg Novi, potvrdila nam je trener Sanja Jovović, pet-šest godina i u to vreme klub je ušao u prvu ligu.

Slično pričaju i o Dejanu, koji je tu i tamo znao da napravi neki manji problem, a do pre nekoliko godina bavio se košarkom u hercegnovskom Primorju.

Završio je Fakultet za menadžment. Proteklih godinu-dve, kažu naši sagovornici, ređe su ga viđali u Herceg Novom.

Kako je nasilnik koji je u Novom Sadu pretukao devojku i svima nama lupio 2 šamara 

137 Shares
137 Shares
Share via
Copy link