Magazin

Identifikovan ubica Strahinje Stojanovića, policija upala u stan likvidatora (VIDEO)

MUP Srbije izdao je saopštenje da je rasvetljeno ubistvo koje se 13. septembra 2020. godine dogodilo na Novom Beogradu. Tom prilikom život je izgubio Strahinja Stojanović (30), kada je ispod njegovog automobila eksplodirala bomba.

“Ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uspeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog dela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave”, poručio je u saopštenju ministar policije Nebojša Stefanović, a preneo portal Nova.

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, “nije samo državljanin Republike Srbije”, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne poternice.

Ministar se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspeli da rasvetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način eksplozijom automobila.

Stefanović je, takođe, podsetio da je policija efikasnim radom u prethodnim nedeljama brzo rasvetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine.”

Profesionalci u policiji pokazali su da umeju uspešno da reše i najsloženije slučajeve i najteža krivična dela”, zaključio je Stefanović.

Podsećanja radi, u nedelju, 13. septembra oko 12.15 sati došlo je do eksplozije u Omladinskim brigadama na Novom Beogradu. U džipu koji je odleteo u vazduh nalazili su se Strahinja Stojanović i Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, koja je u napadu prošla sa lakim telesnim povredama.

U centar interesovanja javnosti, Stojanović je došao u avgustu 2018. godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke “audi” u kom je u trenutku eksplozije bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales. On je pukom srećom ostao nepovređen, jer se nekoliko trenutaka ranije, vratio do stana po svoj mobilni telefon.

Iz zatvora, u kome je bio zbog izazivanja opšte opasnosti, izašao je nekoliko meseci ranije, u aprilu 2018. godine.

Policija upala u stan Stojanovićevog ubice

Beogradska policija identifikovala je L. M. (50) kao osumnjičenog za ubistvo Strahinje Stojanovića, zbog čega je pretresla njegov stan na Vračaru. Pošto nije pronađen, za osumnjičenim, koji nije samo državljanin Srbije, raspisana je međunarodna poternica.

Кako se sumnja, M. L. je 13. septembra ove godine u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gde je na automobil S. S. postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji deo karoserije ispod vozačevog sedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 časova, a od zadobijenih povreda Stojanović je ubrzo preminuo.

Branko MEDENI izašao iz zatvora: Iza rešetaka proveo 43 godine zbog ubistava i silovanja

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link