Magazin

Ubica iz Sombora pretio zameniku tužioca, u dvorištu mu ostavio repliku kašikare i poruku: Čuvaj sina

devojke-sombor

Somborac Z.G. (59) koji je osumnjičen da je juče u porodičnoj kući usmrtio suprugu i dve ćerke a zatim izvršio samoubistvo od ranije je poznat policiji a kako piše ’’Blic’’, on je 2010. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zato što je pretio zameniku osnovnog javnog tužioca u Somboru.

Kako je tada saopštilo Republičko javno tužilaštvo, u dvorištu kuće u dvorištu porodične kuće zamenika osnovnog javnog tužioca u Somboru u kartonskoj kutiji od obuće pronađena je kopija ručne bombe pored koje je bila zalepljena preteća poruka.

„Optužio si nevinog čoveka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sledeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu“, pisalo je u poruci koju je otkrio tužiočev trinaestogodišnji sin.

Pre nego što je sin pronašao kutiju sa porukom i replikom bombe, nepoznati muški glas je telefonom pozvao kućni broj telefona tužioca i pitao dete „da li je tata kod kuće“.

Kada mu je dete odgovorilo da nije, muški glas mu je rekao da izađe u dvorište i da pogleda u crvenu kutiju, na kojoj je bio navedeni tekst.

Brzim i efikasnim radom Policijske uprave u Somboru, pronađen je i uhapšen osumnjičeni za pretnje Zdravko Goranović iz Sombora, protiv koga je zamenik javnog tužioca ranije podigao optužni predlog zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje eksplozivnih materija.

On je zbog ovog incidenta bio u zatvoru godinu i po dana a pre par dana je pušten iz pritvora gde je bio zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici.

Zdravko Goranović juče je u Somboru zaklao svoju suprugu Miru, a potom zapalio kuću u kojoj su se u tom trenutku nalazile i njegove ćerke Anastasija (19) i Anabela (15) Goranović.

Kako javlja Blic na licu mesta u kuću nije bačena bomba, kao što su pojedini mediji objavili, već je eksplozija koja se čula najverovatnije posledica eksplozije plina zbog požara.

Nezvanično saznajemo da su komšije obavestile sina, koji takođe živi u Somboru, da kuća njegove majke gori. On je potom obavestio vatrogasce.

Krvavi pir dogodio se samo nekoliko dana nakon što je Goranović izašao iz zatvora, u kome je bio, kako se nezvanično saznaje, zbog nasilja u porodici.

On je imao zabranu prilaska ženi i deci i kući u kojoj su živele u ulici Sime Šolaje.

Goranović je nakon razvoda bio u vezi sa drugom ženom sa kojom je živeo u blizini Beograda. Nije poznata informacija da li je sa njom bio oženjen ili živeo u vanbračnoj zajednici.

Kako su komšije rekle novinarima, on je bio zaposlen kao majstor za popravku televizora.

Kratko je radio u policiji kao i njegov otac. Ubrzo je napustio službu i počeo da se bavi zanatom. Bio je TV majstor, električar – kažu oni i dodaju da im je od ranije poznat po incidentima.

– Njihovi problemi su trajali dugo, on je jednostavno lud čovek. Otkako se rodio, takav je. Lud! Lud se rodio, lud i umro – pričaju oni.

Goranović, inače u kraju poznat po opsedanju kuće, pretnjama supruzi i neuravnoteženom ponašanju.

Pored toga, supruga Mira je, kako saznajemo, jedno vreme boravila i u sigurnoj kući zbog zlostavljanja od strane supruga.

UŽAS U SOMBORU: Ubio ženu i ćerku, zapalio kuću, pa se obesio

OGLAS

311 Shares
311 Shares
Share via
Copy link