Svet Vesti

Vanesa (14) oteta nakon škole, silovana i ubijena, posle stavične smrti Lole novi zločin potresao Francusku

francuska zločin
Foto: Profimedia

Francuska policija uhapsila je muškarca (31) osumnjičenog za silovanje i ubistvo devojčice na jugu te zemlje.

Javnost Francuske zanemela je nakon vesti o silovanju i ubistvu 14-godišnje devojčice, samo nekoliko nedelja nakon brutalnog ubistva 12-godišnje Lole Davijet u Parizu, piše Telegraf.

Policija je uhapsila muškarca koji je Vanesu naterao da uđe u njegov automobil, nakon što je izašla iz škole u gradu Tonen na jugu zemlje.

Telo devojčice je ostavio u napuštenoj kući, ali je policija uspela brzo da ga identifikuje uz pomoć nadzornih kamera, rekle su vlasti.

Tužilac u Aženu rekao je novinarima u subotu da je osumnjičeni priznao zločin.

– Kada je policija otišla da ga uhapsi u njegovom stanu u gradu Marmand, rekao je da „zna zašto su ovde“ i priznao je zločin, rekao je tužilac.

Osumnjičeni je ranije bio osuđen na 15 dana uslovne kazne zbog seksualne agresije prema drugom maloletniku 2006. godine, kada je osumnjičeni imao samo 15 godina.

francuska zločin
Foto: Profimedia

Novo ubistvo dogodilo se samo nekoliko nedelja nakon što je Francusku potreslo brutalno ubistvo 12-godišnje Lole Davijet u Parizu, čije je telo pronađeno u koferu u blizini njenog stana.

Glavna osumnjičena u tom slučaju, 24-godišnja žena, optužena je za ubistvo, silovanje i mučenje.

Lolino ubistvo postalo je izvor političkih tenzija, a opozicione stranke su iskoristile profil osumnjičene – ilegalnog imigranta – da bi pozvale na strožu imigracionu politiku.

U oba slučaja, krajnje desničarska opozicija je kritikovala pravosudne i političke vlasti da su meki prema zločinima i da ne čine dovoljno da opasne pojedince drže podalje od ulica.

Gradonačelnik Tonena, Dante Rinaudo, rekao je novinarima da roditelji devojčice, koji su kolumbijskog porekla, žele da sahrane ćerku u Granadi u Španiji, gde je porodica živela nekoliko godina pre nego što se preselila u Francusku.

Rekao je da je pokrenuo onlajn kampanju za prikupljanje pomoći porodici, a u gradu će u petak biti organizovan marš.

Izvor: Telegraf

‘Jedan je počeo da mi grize stomak i da me udara’: Stravična ispovest otete devojčice (14)

20 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap