Srbija Vesti

Sud nakon 3 godine utvrdio da Pink laže, moraće da pročitaju presudu u Nacionalnom dnevniku

Dragan Đilas ne bi morao da radi ništa, pošto mu baš dobro ide sa dobijanjem sporova protiv tabloida i televizija naklonjenih braći Vučić. Zapravo, toliko mu dobro ide da je nejasno zašto toliko istrajava u svom opozicionom delovanju i, namerno ili ne, svojski pomaže starijem Vučiću da se održi da vlasti.

Viši sud u Beogradu doneo je presudu da TV Pink plati odštetu od 100.000 dinara predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu zbog neistina koje je o njemu izneo vlasnih te televizije Željko Mitrović, saopštila je SSP.

Sud je naložio i uredniku Informativnog programa te televizije Goranu Gmitriću da bez odlaganja i komentara u okviru emisije „Nacionalni dnevnik“ pročita presudu kojom je utvrđeno da je Mitrović u svom otvorenom pismu iznosio neistine na račun Đilasa.

„Iako je bilo potrebno tri godine da se utvrdi da Mitrović laže, iako je iznos odštete smešan, važno je da sudovi u Srbiji potvrde da Pink nije televizija već fabrika mržnje koja po naređenju iz Vučićevog kabinete vređa, maltretira i ugrožava bezbednost svakog čoveka koji se suprotstavi ovom režimu“, piše u saopštenju SSP.

SSP je ocenio da će Srbija biti slobodna zemlja kada prestanu obračuni sa ljudima koji drugačije misle i kada prestanu da se zloupotrebljavaju nacionalne frekvencije za obračun sa političkim protivnicima.

„U takvoj Srbiji neće biti medija kao što je Pink“, dodaje se u saopštenju.

Drgan Đilas je inače bio suvlasnik tabloida Press, a pominje se kao skriveni vlasnik jednog portala koji i danas živi.

Željko Mitrović i Ksenija Vučić osuđeni za plasiranje neistina o maloletniku

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


371 Shares
371 Shares
Share via
Copy link