Magazin Srbija

Tužakanje na srpski način: Doktor javio Vimbldonu da Đoković psuje na terenu

djokovic

Tužakanje je jedan od omiljenih sportova kod nas, praktikuje se od najranijeg uzrasta, a u njemu su izuzetno uspešni i veterani poznih godina. Ipak, iako zvaničnog nadmetanja u ovoj disciplini nema, poslednjih dana izdvojio se jedan šampion.

Naime, jedan srpski doktori i profesor Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, “tužio” je Novaka Đokovića Vimbldonu zbog psovanja publike.

Novak je psovkama uzvratio grupi navijača koja ga je provocirala tokom meča šesnaestine finala Vimbldona, a Videnović je zbog toga rešio da se obrati Englezima preko Tvitera.

„Hej Vimbldone, da li znate da je uzvikivanje sa konotacijom oralnog seksa navijačima, nakon pobede vašeg vrhunskog sportiste u muškom singlu, u svim srpskim medijima i na Tviteru“ napisao je Videnović i izazvao salvu uvreda i komentara.

Naveo je da „neko mora da stane na put ludilu, makar stajao sam“, dočekali su ga brojni uvredljivi odgovori i pitanja.

„Čekajte, doktore, od njega očekujete da bude gospodin i da prećuti kad mu zvižde i dobacuju, ali vi niste dovoljan gospodin da prećutite to što im je odgovorio? Neko bi rekao da ste malo licemerni. Ne i ja. Ja bih rekao da ste to prilično“, bio je jedan od odgovora nekadašnjem državnom sekretaru u Ministarstvu nauke.

Sam Novak je svoj postupak objasnio, piše Nova.rs.

„Vidi, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da ja 90 posto mečeva, ako ne i više, igram i protiv protivnika i protiv stadiona. Retko gde dobijam više podrške od svog protivnika. To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju. Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe, i da im pokažem gde im je mesto,“ rekao je Đoković.

Kako je njegovo tužakanje Đokovića stiglo i do medija, Videnović se na Twitteru oglasio objašnjavajući da se i kroz ovaj slučaj očituje “naš odnos prema ratu i zločinima”.

“To što je i u dobrom delu demokratske javnosti tema moj postupak, a ne Đokovića i medija, 1/1 odslikava naš odnos prema ratu i zločinima. Ne pričamo o karakteru prestupa, mrzimo one koji pričaju, štitimo krivce koliko možemo i želimo da pobede strani sud”, napisao je Videnović.

Miloš Jovanović najavio kandidaturu za predsednika, još samo da nađe glasače i eto njega

OGLAS

PARTNERI SAJTA


409 Shares
409 Shares
Share via
Copy link