pariz-izlozba-novisad
Dogadjaji

Tumačenje izložbe Pavle Beljanski i koncert

U četvrtak 27. avgusta sa početkom u 20 biće održano  autorsko tumačenju izložbe posvećene Pavlu Beljanskom, koje će pod nazivom „Sve Pariz pa Pariz“ i drugi gradovi, održati Jasmina Jakšić Subić i Marta Đarmati (Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Trg galerija 2).

Iste večeri, od 21 čas, koncert u okviru manifestacije Leto u vrtu galerija 2015. održaće novosadska grupa JeuNS (ulaz u vrt između galerija, Trg galerija 1-2).

Izložbom Gospodin Pavle Beljanski (1892–1965), autorki Jasmine Jakšić Subić i Marte Đarmati, Spomen-zbirka obeležava 50 godina od smrti velikog kolekcionara i diplomate. Uz prikazivanje do sada manje poznatih detalja iz biografije Pavla Beljanskog, novo čitanje i interpretaciju sačuvanih artefakata, postavka upotpunjuje saznanja o osnivaču jednog od najreprezentativnijih legata na prostorima bivše Jugoslavije.

Izložba će biti otvorena do 20. septembra 2015. godine

Inspirisan muzikom afričkih i frankofonih umetnika (Doba Caracol, Lokua Kanza, Zap Mama, Angélique Kidjo…), osmočlani sastav JeuNS interpretira i stvara muziku punu pozitivne energije. Spomen-zbirka i grupa JeuNS priređuju muzički koncert uz mešavinu različitih stilova: afro-popa, latino i rege ritmova, kao i prepoznatljive vokale na francuskom jeziku.

Ulaz je slobodan na oba događaja.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share