Novi Sad

Pevač uboden nožem u srce na Spensu se oporavlja, napadaču preti doživotni zatvor

strahinja-mrdjen
Foto: Privatna arhiva

Pevaču Strahinji Mrđenu koji je uboden nožem u srce u masovnoj tuči ispred kafića na Spensu u Novom Sadu stanje se poboljšalo, saznajemo iz KCV.

– Pacijent S. M. 1994. godište, nakon hitnog prijema, kompletne dijagnostike i operativnog zbinjavanja, drugog postoperativnog dana je svestan i hemodinamski stabilan te se u toku dana planira premeštaj na IKVBV Odeljenje grudne hirurgije, radi daljeg lečenja- saopštila je PR služba KCV-a, prenosi 192.rs.

Nakon tuče policija je uhapsila nekoliko osoba i radi se na rasvetljavanju ovog događaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

a

Napadaču preti doživotni zatvor

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se povodom tuče koja se dogodila ispred ugostiteljskog objekta „Prag“, na Spensu, u kojem je teško povređen pevač Strahinja Mrđen.

Kako se navodi, u incidentu koji se dogodio ispred ugostiteljskog objekta na Spensu, oko 23 časa, za sada nepoznati izvršilac ili više njih je oštećenima S. M. i O. S. zadalo više ubodnih rana nepoznatim oruđem, piše 021.rs.

Više javno tužilaštvo je ovaj slučaj kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju, za šta je zapraćena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

„Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u okviru predistražnog postupka za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, u skladu sa zakonom, nastavlja dalji intezivan rad sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na utvrđivanju identiteta izvršilaca tog krivičnog dela i prikupljanju dokaza, te se će javnost blagovremeno obaveštavati o daljem toku postupka“, navode u Tužilaštvu.

Tužilaštvo navodi da je do sada utvrđeno da je iste večeri, najpre u blizini TC „Promenada“, a potom i u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, u prisustvu većeg broja lica i medicinskih radnika, došlo do remećanja javnog reda i mira, a tom prilikom je napadnut i jedan policajac.

Određeno je zadržavanje tri osobe u trajanju od 48 sati, i oni će biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvu u Novom Sadu, gde će biti saslušani zbog nasilničkog ponašanja i napada na službeno lice.

MUP je prethodno saopštio da su uhapšeni Novosađani O. S. (25), N. R. (22) i D. P. (24).

Masovna tuča u kafiću „Prag“ na Spensu, muškarac uboden u srce

269 Shares
269 Shares
Share via
Copy link