Magazin Novi Sad

Novosađanin macolom zatukao suprugu i njene roditelje zbog prijave za nasilje u porodici

uvidjaj
FOTO: R.GATEL / RAS SRBIJA

Goran Janković (38), trostruki ubica iz Novog Sada, pre tri godine zverski je macolom ubio svoju suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57).

Janković je svoju suprugu i njene roditelje ubio u ranim jutarnjim časovima u porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep, gde se nesrećna Mirjana sklonila sa sinovima starim tri i 10 godina od nasilnog muža kome je bio zabranjen prilazak i komuniciranje sa suprugom zbog nasilja u porodici.

On je kobnog 24. maja 2019. ušao u kuću Mirjaninih roditelja i prvo ubio njenog oca Branislava, a potom svoju suprugu. Taštu Nadu ubio je u dvorištu kuće kada je pošla za njim.

Pre nego što je napustio mesto zločina zapretio je sinovima, pred kojima je počinio jezivi zločin, da da nikome ne smeju da kažu da je bio u kući, a onda je pobegao. Tri dana je izbegavao policijsku poteru skrivajući se na jednom brodu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu.

Nakon što je uhapšen prepričao je na saslušanju detalje krvavog zločina bez trunke kajanja.

– Noć uoči zločina proveo sam u kafani. Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim jer me je prijavila zbog nasilja. Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam tukao i davio.

Sav sam bes iskalio na njoj – pričao je hladnokrvno tada Janković i dodao je da ga je na ubistvo naveo bes koji je osećao zbog toga što ga je supruga Mirjana prijavila za nasilje u porodici, zbog čega mu je određena zabrana prilaska.

Kaznu za zločin nije dočekao jer je u februaru 2020. digao ruku na sebe. On se obesio u ćeliji okružnog zatvora u Novom Sadu.

Bila sam beba kada je otac ubio moju majku. Ne sećam je se, ali nikada je neću preboleti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link