Magazin

Top 10 Novosađana koji su obeležili 2016. godinu! Bravo!

Novi Sad se može ponositi svojim građanima koji su se i ove godine trudili da drugima učine život lakšim. Ovo je naša lista, ukoliko smatrate da smo nekoga izostavili dopišite u komentaru.

Deka heroj

deka-heroj
021.rs/Foto M.M.

Da li znate priču o našem sugrađaninu, deki heroju, koji je rizikovao kako bi dokazao da nisu svi dženlmeni izumrli. Priča ide ovako: jedna baka na Limanu III dok je bacala smeće ispustila novčanik u podzemni kontejner dubok oko 2 metra.

Deka heroj je reagovao na komšinicino kukanje i bez razmišljanja uzeo merdevine i sišao u kontejner. On je uspeo da dohvati novčanik i vrati ga zabrinutoj komšinici. Ipak ova priča nije imala takav kraj.

Iako se ova priča završila tako što su deku heroja morali vatrogaci da izvlače iz kontejnera jer se zaglavio, ipak je imala srećan kraj, a Limanci su ovog deku nazvali herojem i vitezom.

Braća Milinković-Savić heroji sa novosadskog asfalta

Članovi mlade fudbalske reprezentacije Srbije, braža Vanja i Sergej Milinković – Savić, koji su bili deo nacionalnog tima koji je 2015. godine postao šampion sveta, pokazali su da imaju veliko srce.

Ova braća su Ženskoj košarkaškoj akademiji iz Novog Sada donirali majice za najmlađe košarkašice.

“Želimo da se zahvalimo našim mladim reprezentativcima, Vanji i Sergeju Milinković- Savić, a posebno njihovoj majci Milani, na donaciji majica za naše najmlađe košarkašice. Hvala Vam puno što ste uz nas i što nas podržavate”, stoji na Fejsbuk stranici novosadskog kluba.

Borislava Perić – Ranković

borislava-medalja-novosadja
foto: Ilija Đurašinović

Novosađanka Borislava Perić – Ranković  u 14 godina dugoj stonoteniskoj karijeri je osvojila više od 200 medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Prošle godine je proglašena za najbolju stonoteniserku sa invaliditetom na svetu.

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Bojana?
    Ona nije iz Novog Sada, to sto bi htela da bude je drugo. Slikala se i misli pomogla, ima zasluznijih novosadjana… vecini svaka cast, da je vise takvih sugradjana.

    • Poštovanje, da ja sam rodjena u Vukovaru ali sam odrasla u Novom Sadu i mogu se nazvati Novosadjankom! ? Obično ako nekoga ne poznaješ onda ne komentarišeš, bar su tako mene moji roditelji vaspitali. ? U svakom slučaju hvala!

  • Bravo za Borislavu, Gorana i ARS udruzenje! Bravo vama na ovakvim vestima.
    Ovo su ljudi koji tiho rade za ovaj grad, u ovom sumornom vremenu svetlo na kraju tunela, steta sto su u senci politicara i ostale bagre. Takvi su za NS uradili mnogo vise nego oni koji trebaju da rade… svaka im cast. Vlast da ih uzme pa zajedno, gradonacelnice sad je prilika.

  • Hvala VELIKO Bojani Bojanic na pomoci i podrsci u jako teskim trenucima. To se nikada ne zaboravlja!!!

  • Drago mi je sto ste u prvih deset ukljucili velikog humanitarca velikog srca Gorana Crnojevica. Ali mi je žao što ste ispustili jos jednog humanitaca velikog srca, Gorana Bajšanskog, svetskog prvaka u sabate boksu, koji svojim svakodnevim učešćem u raznoraznim humanitarnim akcijama svakako zaslužuje da se nađe na ovoj listi.

185 Shares
185 Shares
Share via
Copy link