Magazin Putovanja Top 10

Top 10 gradova za studiranje

Hong Kong, Kina

Ovaj grad je s pravom na ovoj listi, iako ne prvi izbor srpskih studenata, mada se tendencija izbegavanja Hong Konga menja poslednjih godina. Dobra ponuda fakulteta i studentskih povoljnosti uz činjenicu da klubovi i kafei rade dugo u noć privlače mnoge studente. Uz to, tržište rada je odlično razvijeno i nudi razne mogućnosti i stranim studentima, a jedina prepreka je visoka cena stanova.

hong_kong
pixabay.com

Berlin, Nemačka

Glavni grad Nemačke uvek je na listama najboljih gradova za studente zbog kvaliteta života i pristupačnosti. Savršena je destinacija naročito za one koji studiraju programe iz oblasti zaštite životne sredine i okoline. Gotovo polovina grada je prekrivena parkovima, rekama, rekracijskim oblastima i šumama.

Paris, Francuska

Izuzevši društvene okolnosti u vidu terorističkih napada, Pariz je bio i ostaće grad za studente. Čak 18 univerziteta, dobar kvalitet života i velike poslovne mogućnosti čine Pariz jednim od najpoželjnijih gradova za studiranje kod mnogih studenta širom sveta.

pariz_ajfelova_kula
pixabay.com

Kejptaun, Južna Afrika

Grad u kojem imate sve – plažu, planinu, moderni centar grada i veličanstvenu prirodu. Probajte nešto drugačije u opuštenoj atmosferi za sve one otvorenog duha. Studentima se organizuju svakodnevni izleti u prirodne rezevate, a predivan pogleda puca na koju god stranu se okrenete. Dva univerziteta u ovom gradu potpuno su dovoljna i dobro oganizovana, da biste se upoznali sa afričkom kulturom, radili na sebi profesionalno i duhovno i proveli nezaboravne trenutke u jednom od najlepših gradova sveta.

kejptaun_gradovi_za_studiranje
pixabay.com

Firenca, Italija

Svi studenti sanjaju da studiraju u gradu u kojem je nastao renesansni pokret. Univerzitet u Firenci mesto je za umetnike i filozofe, u ovom gradu možete učiti i o istoriji, kuvanju, politici. Možete uživati u otkrivanju ovog grada uz najveću kolekciju skulptura, slika i ostalih umetničkih dela u veličanstvenenim galerijama i mnogobrojnim muzejima.

Pročitajte iskustva studenata sa razmene u Portugaliji 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku