Magazin Putovanja Top 10

Top 10 gradova za studiranje

Prilikom izbora grada u kojem ćete studirati poželjno je uzeti u obzir i kvalitet obrazovnog sistema i mogućnosti koje nudi sam grad, a studiranje u stranoj zemlji jeste period u životu svakog studenta koji se teško zaboravlja. Za vas smo pripremili listu najboljih gradova za studiranje.

Granada, Španija

Univerzitet u Granadi star je šest i po vekova i jedan je od tri najbolja koja Španija ima da ponudi. U proseku tamo studira oko 80 000 studenta, i domaćih i stranih, kod kojih doživaljava procvat popularnosti. Grad je dovoljno mali da svuda možete peške, a opet dovoljno veliki i pun istorijskih znamenitosti, manifestacija i raznih dešavanja, tako da vam nikad neće biti dosadno. Još je Ernest Hemingvej rekao da ako možete da posetetite samo jedan grad u Španiji, neka to bude Granada.

Cirih, Švajcarska

Najveći grad u Švajcarskoj dom je mnogim studentima, zbog dobrih fakultetskih programa i mogućnosti koje vam se tamo pružaju. Ulična umetnost, zabavne manifestacije poput najveće žurke na otvorenom i predivna priroda svakako su razlog da ovaj grad uvrstite u listu želja.

gradovi_za_studiranje_cirih
pixabay

Toronto, Kanada

Toronto je već bio proglašavan za najbolji grad za studente zvog dobre organizacije i kvalitetnih programa koje nudi i domaćim i stranim studentima. Zanimljiv društveni život uz predivnu prirodu u ovom gradu razlog su što se mnogi student opredeljuju da ovde nastave svoje profesionalno usavršavanje. Osim toga, mnogi kanadaski univerziteti visoko se kotiraju na svim sličnim listama i zbog poslovnih mogućnosti.

Aveiro, Portugalija

U malom studentskom gradu u Portugaliji, koji mnogi zovu portugalskom Venecijom zbog kanala, prisutna je jedinstvena multikulturalna atmosfera. Svi fakulteti se nalaze u jednom kampusu, a noćni život je ono što mnogi pamte iz ovog grada. Osim toga, blizina okeana omogućava vam da probate i nešto što nemate priliku baš svugde – surfovanje. Takođe se organizuju mnogi izleti po državi tako da ćete sigurno uživati u obilasku ove zemlje.

po_cemu_su_novi_sad_i_aveiro_slicni
privatna arhiva

London, Ujedinjeno kraljevstvo

Ova lista ne može da prođe bez engleske prestonice. Činjenica da je London sa svojim mnogobrojnim univerzitetima i studentskim programima uvek pri vrhu studentskih evaluacija i ima čak 19 predstavnika na zvaničnoj listi najboljih univerziteta na svetu govori dovoljno o njemu. Osim toga, društveni život u Londonu privlači sve studente zbog galerija, svirki, restorana, klubova i hipsterske kulture koja je tamo zastupljena.

Idi na sledeću stranu>

21 Shares
Share via
Copy link