Lifestyle Moda

Top 10 alata za šminkanje

Da biste bile savšeno našminkane, potrebno vam je, osim kvalitetne šminke i nekoliko alata. Osim što će vam olakšati sam proces šminkanja, uz njih ćete dobiti izgled kao posle profesionalne šminke. Pogledajte listu najvažnijih alata za šminkanje, možda su malo skuplji, ali isplate se.

Precizna četkica za ajlajner i četkica za senku

Ovo su osnovne četkice svake devojke koja voli da naglasi oči. Dobra četkica za ajlajner omogućiće vam savršenu preciznost prilikom nanošenja gel ajlajnera ili onog tečnog. Sa druge strane, kvalitetnom četkicom za senku možete napraviti prelaze kakve želite kako biste na najbolji način istakli oči.

mac_cetkice
maccosmetics.com

Četkica za ajlajner Mac, oko 2 200 dinara; četkica za senku Mac, oko 2 700 dinara

Četkica za konturisanje

Konturisanje lica postalo je pravi hit u poslednje vreme, međutim ako se ne uradi sa pravom četkom i proizvodima dobićete kontraefekat. Osim toga, četka sečena baš za konturisanje lica znatno će vam olakšati proces.

sephora_cetkice
sephora.com, maccosmetics.com

Četka Becca oko 5 300 dinara; četka za konutreMac oko 3 800 dinara

Četka za rumenilo

nars_cetka_za_rumenilo
sephora.com

Još jedna iz osnovnog seta četkica koje svaka žena treba da ima u svom neseseru. Rumenilo je nezaobilazan deo i dnevne i večernje šminke, a da biste pravilno stavilo, potrebna vam je dobra četka. Sa dobrom četkom možete postići željeni efekat, čak i onda kada koristite ne toliko dobro rumenilo.

Nars, oko 4 500 dinara

 

 

Pinceta i uveličavajuće ogledalo

Osnovna alatka u svakom neseseru – tu je za neželjene dlačice, za oblikovanje obrva, a takođe i za veštačke trepavice. Da biste imali savršen pregled lica potrebno vam je ogledalo koje uveličava nekoliko puta, na njemu ćete primeti sve nesavršenosti i imati savršenu preciznost.

sephora_ogledalo_pinceta
sephora.com

Pinceta Sephora, oko 1 300 dinara; ogledalo Sephora, oko 550 dinara

Uvijač trepavica

Mnoge devojke odbijaju da koriste ovaj alat jednostavno iz straha, jer ova alatka može izgledati pomalo zastrašujuće. Međutim, način na koji se koristi zapravo je jednostavan, i nema mogućnosti za povrede. Podići će vam trepavice i dati vam izgled otvorenijeg oka.

uvijac_za_trepavice_nyx
nyxcosmetics.com

Nyx, oko 650 dinara

Tečnost za čišćenje četkica

Da biste sačuvali svoje četkice, a i zbog higijenskih razloga četkice se moraju održavati i prati. Da se na četkicama ne bi taložile bakterije koje mogu izazvati infekcije, koristite specijalnu tečnost za pranje i nećete imati problema.

mac_tecnost_za_cetkice
maccosmetics.com

Mac, oko 1600 dinara

Četkica za obrve

sefora_set_za_obrve
sephora.com

 

Obrve su deo lica koji ima najveću ulogu u celokupnom utisku koji ostavlja vaše lice. Da biste imali savršene obrve potrebna vam je i četkica. Najbolje su one koje imaju mali češljić sa jedne strane, a sa druge kosu četkicu za nanošenje gela za obrve ili senke.

Sephora, oko 1800 dinara

 

Zarezač

Ako se koriste svakodnevno, olovke za oči, usta i obrve se vrlo brzo istupe, a takve postaju neprecizne. Da vam se to ne bi desilo morate imati zarezač, međutim važno je da nađete pravi kozmetički, napravljen specijalno za šminku. Birajte onaj koji ima različite veličine, jer mnoge olovke dolaze u različitim veličinama.

zarezac_nyx
nyxcosmetics.com

Nyx, oko 500 dinara

Saznajte više o jeftinijim makeup proizvodima 

 

10 Shares
Share via
Copy link