Lifestyle Magazin

Teretana i treninzi su vam skupi? Evo kako da budete fit bez potrošenog dinara

Sa svih strana stižu informacije da se tajna dobrog zdravlja, ali i lepog i negovanog izgleda, najčešće krije u magičnoj kombinaciji isbalansirane ishrane i zdrave fizičke aktivnosti. Ipak, neretko tražimo opravdanja da izbegnemo takav stil života, a jedan od najčešćih izgovora je i “Nemam ti ja tih para”. Istini za volju, organizovani treninzi su često skupi za prosečan džep, ali to nije prepreka za uvođenje fizičke aktivnosti u svoj život. Evo kako da budete fit, a da novac sačuvate za neke druge stvari.

Koristite teretane na otvorenom

Teretane na otvorenom su dostupne svima i, zamislite, ne koštaju ništa! Prvi dan snimite koja vam je teretana najbliža, pregledajte sprave i isprobajte ih. Kod kuće napravite svoj plan vežbanja, nemojte biti prestrogi prema sebi i dajte svom telu vremena da se navikne na novu fizičku aktivnost.

vezbanje-2

Odredite koliko ćete minuta voziti bicikl, koliko trbušnjaka ćete uraditi, a koliko leđnih. Tako uradite za svaku vežbu i držite se tog plana.

Postepeno, posle svakih desetak, povećavajte broj ponavljanja vežbi koje radite. Ako nemate preterane zahteve i želja vam je samo da budete fit i da pojačate tonus mišića, ovakvi treninzi će za vas biti odlični.

Jedna od prednosti korišćenja teretane na otvorenom je i činjenica da ste na svežem vazduhu, a za vaše telo je to neprocenjivo vredno. Ipak, pokušajte da organizujete svoje treninge u onom delu dana kada na teretani i nije velika gužva jer tako nećete gubiti vreme čekajući da se neka sprava oslobodi.

11 Shares
Share via
Copy link