Magazin

Teodora ima samo 18 godina i šampionka je Evrope u streljaštvu

teodora-streljastvo
Printscreen/Instagram/omladinaisport

Danas je reprezentativka naše zemlje u streljaštvu, Teodora Vukojević, postala šampionka Evrope u norveškom Hamaru, u gađanju vazdušnom puškom. A ima samo 18 godina.

Iako još uvek juniorka, Kragujevčanka osvojila je prvu medalju na velikim takmičenjima, u svojoj drugoj seniorskoj sezoni. Članica Streljačke družine „Čika Mata“ prvog dana prvenstva starog kontinenta potvrdila je sjajnu formu tokom napornog takmičenja.

Primenjivana su nova pravila, koja umnogome otežavaju put do najsjajnijeg odličja, prenosi RTV. Vukojevićeva je u kvalifikacijama ostvarila drugi rezultat, iza odlične Francuskinje, Osen Miler, koja je postavila novi evropski rekord, preneo je „B92“.

Preostale dve naše predstavnice nisu uspele da se domognu borbe za odličja. Olimpijka Partizana, Andrea Arsović, zauzela je 22. mesto u kvalifikacijama, dok je učesnica Igara u Tokiju, članica Streljačke družine „Novi Sad 1790“, Sanja Vukašinović, bila 56.

U konkurenciji strelaca, takođe u gađanju vazdušnom puškom, najbliži plasmanu u polufinale, među osam najboljih, bio je bronzani olimpijac novosadske družine, Milenko Sebić. On je u kvalifikacijama bio 11., dok su Lazar Kovačević i Milutin Stefanović završili takmičenje na 24., odnosno 26. mestu.

U polufinalu je bila druga u svojoj grupi, a zatim maestralnim nastupom, na dominantan način došla do zlata, pobedivši upravo Miler, u direktnom duelu za najviši stepenik na pobedničkom postolju. Bronzu je osvojila Belgijanka Džesi Kaps.

Nina Radovanović: Za mene je boks umetnost, a moja misija da se izjednačimo s muškarcima

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link