vestacka-inteligencija-nauka
Pixabay.com
Dogadjaji Tribine

TED u Američkom kutku na temu veštačke inteligencije

Dobro poznati TED koncept „ideje vredne širenja“ biće ponovo promovisan u Američkom kutku u petak 13. maja u 18.30 časova, a ovog puta razgovaraće se na temu “Razvoj veštačke inteligencije – da li će mašine postati pametnije od ljudi?”.

Gost govornik biće Mihailo Isakov, master student i asistent na Fakultetu tehničkih nauka. Polje njegovog naučnog istraživanja je mašinsko učenje i duboke neuralne mreže. Predhodno se bavio razvojem hardvera i sistemima za praćenje pokreta, a praksu je obavio u kompaniji Xsens u Holandiji. Interesuje ga preduzetništvo, veštačka inteligencija i edukacija. Dalje istraživanje nastavlja na doktorskim studijama u Bostonu.

Na ovom susretu pričaćemo o tome kako kompjuteri uče, na koji način znaju da prepoznaju fotografije ili jezik i da li će u budućnosti mašine biti pametnije od ljudi.

Broj mesta je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti putem onlajn formulara dostupnog preko sledećeg linka http://goo.gl/forms/gY7JTyTJ3u. TEDx Novi Sad Salon je zamišljen kao kraće druženje na kome se razgovara o jednoj aktuelnoj temi, uz nekoliko TED govora i gosta govornika.

Posetite izložbu u Muzeju Vojvodine.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share