Magazin Novi Sad

Kakav bre, tata godine? Lazar brani Sari da viđa mamu, a Novosađanku je trudnu napustio i bebu ne viđa

Bilo je lako za prihvatiti i poverovati  – tata koji sam podiže ćerku, jer ih je majka bezdušno napustila i otišla u inostrantvo. On nosi krila, češlja je, skida joj temperaturu, trči kući s posla da bi joj čitao knjige… Svi smo želeli da verujemo da je tako.

I dok su svi mediji prenosili priču o tati godine, Sarina majka je stiskala zube i strpljivo se obraćala advokatima.

Istovremeno, druga žena, Dunja iz Novog Sada, ljuljuškala je bebu od nekoliko meseci, za koju tvrdi da je Lazarova ćerka, koju sama odgaja jer ih je on napustio tokom trudnoće.

Gledale su njih dve sva ta gostovanja i ispratile svaki tekst na portalima. A onda su rešile da progovore.

Sarina mama čezne da vidi dete, ali joj on brani susret

Nikolija Furunović je Sarina mama. Njena priča je potpuno drugačija od one koju je Lazar predstavio kroz medije.

Nikolija sa decom
Nikolija, sa Sarom (na leđima) i ćerkom iz drugog braka; Foto: Privatna arhiva, Luftika

Ona je Saru rodila jako mlada. Živeli su prvo kod njegove majke, odakle ih je Lazar isterao.

– Izašla sam sa hranom za bebu koja je bila dovoljna za nekoliko dana i to je to. Obraćala sam se ustanovama, baki i deki. To je bio strašan period za mene – rekla je Nikolija za Luftiku.

Ispričala je da se u jednom momentu razbolela, dobila strašnu upalu i terapiju injekcijama.

– Odvela sam Saru kod njega i zamolila ga da je pričuva jer sam imala visoku temperaturu i nisam bila u stanju ni o sebi da brinem – rekla je ona dodavši kako je i tokom terapije odlazila da vidi Saru.

– Kada sam se oporavila, otišla sam da uzmem dete, on me je isterao iz dvorišta i nije mi dao da je uzmem. Pozvala sam policiju, ali su rekli da ne mogu ništa da učine jer je dete i njegovo – prisetila se Nikolija početka haosa.

– Ja danas ćerku viđam jako retko. Zavisim od toga kada će se on smilovati. Ako joj nešto kupim i kažem da hoću da joj dam, tad pristane da se nađemo. Svih ovih godina sam trpela pretnje i ucene. Bila sam u strahu od njega. Sada sam konačno rešila, a imam podršku i svoje porodice i muža i neću se smiriti dok ne isteram stvar do kraja – rekla je Nikolika za Luftiku.

– On nije tata godine kada detetu brani svoju mamu i kada na svakih mesec dana ima novu devojku. Kakav primer daje detetu? Da li je to način i model za izgradnju odnosa sa ljudima i bliskim osobama – upitala se ona, dodavši kako je laž da Sara ne želi nju da viđa.

– To prosto nije tako. Imam snimak na kom ona plače jer joj nisam došla na rođendan. Objasnila sam joj da sam htela da dođem, ali da tata nije dao. Teško je boriti se kada on ima toliki uticaj na nju, ali neistina je da dete ne želi da me viđa – rekla je.

Tata godine je priča za sud, a ne medije

Lazar trenutno živi u Subotici, a sa njim je i Sara. Oni žive kod neke žene koja je navodno videla priču o tati godine i rešila da pomogne.

– Ja sam našla ko je ta žena. Ona je podelila Sarinu sliku na Instagramu, gde je napisala da iako Sara nije fizički njena, da ona želi da joj pruži dom, hranu i sve što joj je treba. Njegova majka je sumnjala na sektu, i iskreno, i ja sam u strahu od toga – podelila je svoje zebnje Nikolija.

– U prvi mah nisam htela odmah da tražim starateljstvo, jer Sara mene ni ne poznaje dovoljno i vezana je za njega. Htela sam da dobijem zvanično pravo da je češće viđam i provodim vreme sa njom, ali sada nakon svega ovoga razmišljam i da zatražim potpuno starateljstvo. Gde je on odveo Saru, ko je ta žena? Ja ne znam ništa o tome i mogu samo da sumnjam – rekla je ona i dodala kako je u vezi sa tim savetovala Centar za socijalni rad.

– Rekli su mi da on nije imao pravo da se preseli sa njom van Beograda bez mog znanja. Ima elemenata za tužbu za otmicu i ja ću, što se tiče mog deteta, sva prava tražiti na sudu – potvrdila je Nikolija za naš portal.

Tužio ju je za alimentaciju

– Da, ja dugujem 600 hiljada alimentacije njemu. Tužio me je – rekla je Nikolija dodavši da ona u prvi mah nije ni znala da treba da plaća alimentaciju.

– Presudu nisam nikad dobila, pa čak ni onda kada sam je tražila u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Nešto se tu jako čudno dešava. Po broju predmeta, reč je o drugoj ženi, ne o meni. Pričala sam sa advokatima i stručnjacima i svi su rekli da ima osnova za sumnju na tu presudu – ispričala je ona, rekavši kako jeste bila u inostrantvu i da nije dobijala nikakve pozive za sud, jer je živela na adresama drugačijim od onih u ličnoj karti.

– Za alimentaciju sam saznala tek pre godinu-dve, kada sam otišla da se prijavim na adresu na kojoj i živim trenutno sa porodicom. Sve je zapištalo, počelo da blinka, kao da sam čoveka ubila. Eto tako sam saznala za dug za alimentaciju – ispričala je ona, dodavši i kako je visina alimentacije problematična, jer je u to vreme minimalac bio oko 21 hiljadu i njoj je određeno da plaća pola te sume mesečno.

– Iako mi je pretio alimentacijom i poslao mi sliku presude telefonom, ja mu nisam verovala jer je tu bilo mnogo nelogičnosti. Ne piše razlog zbog kog njemu daju dete na starateljstvo, a za alimentaciju stoji da isplaćuje na ruke – govori Nikolija ponavljajući da zbog pretnji, ucena i svega ostalog nije mogla da mu veruje.

Lazar je Novosađanku ostavio trudnu. Dete ne viđa

Dunja Dragaš je Lazareva bivša devojka, koja tvrdi da je rodila njegovu drugu ćerku  – tromesečnu Anju.

Dunja i Anja
Dunja i Anja; Foto: Privatna arhiva, Luftika

Kako je ispričala za Luftiku, ona je sa Lazarom bila u vezi oko godinu dana i bebu su oboje želeli. Nakon što je saznala da je trudna on je bio presrećan.

– Nedugo potom, počele su promene raposloženja, pa mi je čak tražio i da abortiram. Sledećeg dana je opet bio ushićen, srećan i tako… Smislili smo joj i ime. Trebala je da se zove Maša – rekla je Dunja za Luftiku dodavši da su ime izabrali zbog toga što je ona njemu tepala sa “meda”, pa im je ideja o Maši i medi koji bezuslovno brine o njoj bila više nego simpatična.

– I tada smo već živeli zajedno, a plan je bio da se on i Sara konačno presele u Novi Sad i da Saru upišemo u školu u koju ide moja starija ćerka iz prvog braka, jer se njih dve jako lepo slažu – rekla je Dunja, dodavši da su to nažalost bile samo lažne nade.

– Prestao je da se javlja oktobra, novembra. Nije ga zanimalo ni kako sam, šta kažu lekari… Dinar jedan nije poslao, a znao je da vodim trudnoću kod privatnika. Javila sam mu se kada sam se porodila – priča Dunja objašnjavajući kako ni tada nije pokazao brigu i interesovanje. Naprotiv.

– Tata godine je na sliku svoje bebe iz porodilišta uz koju sam napisala “Pozdrav od Anje”, napisao samo “Pozdrav za Anju”. Odmah nakon toga, znači nekoliko sati nakon porođaja, tražio mi je da obrišem sve njegove i Sarine slike sa mog Instagram profila – rekla je vidno uznemirena Dunja za Luftiku.

Lazar je, prema njenim rečima, rekao da će doći u Novi Sad da prizna dete, ali to se do danas nije dogodilo.

Anja nosi Dunjino prezime.

Pretio Novosađanki da će da joj uzme dete

Nakon što je Lazar kao tata godine nastupio na TV Prva, Dunja je komentarisala to gostovanje na društvenim mrežama, gde je prenela svoju priču sa Lazarom. I Anjom.

– Nakon toga me je pozvao i pretio. Vikao je na mene i govorio kako će da mi uzme Anju. Rekla sam mu tada i ponoviću 100 puta ako treba – samo preko mene mrtve će dobiti ovo dete – rekla je Dunja ne skrivajući svoj utisak o Lazaru, čoveku koga su mediji prozvali tatom godine.

– Nije to nikakav tata godine. On je nula od čoveka. Ja sam razočarana i besna. Jednom je video svoju bebu, slikao se sa njom i to objavio na Instagramu uz opis “Meni samo dajte decu…”, znači nije ni napisao da je dobio još jedno dete – u dahu je rekla Dunja.

Još jedan sudski spor za tatu godine

Dunja nam je ispričala da će tražiti alimentaciju.

– Razgovarala sam sa advokatom koji mi je rekao da bez obzira na to da li je ili nije priznao dete, ja imam pravo na alimentaciju. To ću i tražiti. Deset hiljada ako treba, deset. Kad je on mogao od Nikolije da traži, zašto da ja njega poštedim – rekla je Dunja za Luftiku, koja se upoznala sa Nikolijom tokom gostovanja u jednoj TV emisiji.

– Ja njoj verujem. Znam da je spominjanje njenog imena u Sarinom prisustvu bilo zabranjeno. Drago mi je da sam je upoznala i da sam saznala i drugu strane priče. Žalosno je što brani detetu da viđa majku. Nikolija ima moju punu podršku i treba da istera stvar do kraja – rekla je Dunja.

– Jedina istina koju je taj čovek izgovorio je da mu Nikolija duguje 600 hiljada za alimentaciju. To je tačno. Sve ostalo je laž i sramota – zaključila je Dunja za naš portal.

Kako je govorio Lazar

O Lazaru su pisali gotovo svi domaći mediji, a bio je gost i na televiziji.

U jednom intervjuu objavljenom na portalu Blogdan ispravio je sagovornika rekvaši kako on nije samohrani otac, već samohrani tata.

Osetljivost na reč otac objasnio je na sledeći način.

– Po mom mišljenju otac je nekako prestrogo, a ima i ona izreka „Otac ko kolac“. Otac može biti svako, tata je ipak nešto drugo, bio on samohrani ili ne. Pravim razliku kako izmedju oca i tate tako i izmedju majke i mame. Mama je ona koja te je odgajila ne ona koja te je rodila – rekao je tada Lazar za Blogdan.

Zanima nas da li se oseća kao otac ili tata u razgovoru sa Dunjom i šta ima da odgovori na ono što je u svojoj ispovesti za Luftiku podelila Sarina mama.

Titula “Tata godine” je, po svemu sudeći, olako dodeljenja.

Otac preminuo od koronavirusa, majka hospitalizovana, a troje dece ostalo samo

480 Shares
480 Shares
Share via
Copy link