tapas-bar-enterijer
Foto: Marko Subotin
Restorani Novi Sad

Tapas & chill bar La Siena – šarena tačka Somborskog bulevara

Prolazeći sumornim Somborskim bulevarom pažnju su vam sigurno privukli raznobojni kišobrani koji su poput svetle tačke u ovom delu grada. U pitanju su kišobrani ispred restorana Tapas & chill bar La Siena.

Ovaj restoran je uređen u duhu razigranog Meksika. Iako je kuhinja internacionalna, poseban akcenat stavljaju na meksičku i južnoameričku hranu. Već pri ulasku u restoran Tapas & chill bar La Siena osetite pozitivnu energiju i imate osećaj kao da je počeo neki meksički praznik u Novom Sadu, praznik za oči, ali čulo mirisa i ukusa. Ova pozitivna enegrija je prisutna, verovatno zbog jarkih boja, šarenila i ljubaznog osoblja.

tapas-chill-bar
Foto: Marko Subotin

Ono što je još zanimljivo u restoranu Tapas & chill bar La Siena jesu saksijice, kao deo enterijera, u kojima se nalaze papričice i začinsko bilje koje možete dodavati u vaše jelo. Tapas & chill bar La Siena je zanimljivi snack lokal za mlade, ali i prijatno mesto za porodice i poslovne ljude.

Ovaj restoran se nalazi na prometnoj lokaciji, na adresi Somborski bulevar broj 8. Tapas & chill bar La Siena je, za tri meseca postojanja kod Novosađana postala poznata po neobičnoj bašti u kojoj su umesto suncobrana bili rašireni ranobojni kišobrani. Kišobrani su sada zatvoreni, ali je unutrašnji prostor Tapas & chill bar La Siena zadržao pozitivnu atmosferu same bašte. Budući da je uređen u modernom stilu, sa mnoštvom boja, među kojima preovlađuju tople boje žuta, crvena  i narandžasta, ali i detalja poput ljubičastih separea i zelenih jastučića predstavlja dobar način da u tmurne jesenje dane unesete boju i da se s prvim korakom oraspoložite.

tapas-vina
Foto: Marko Subotin

Dok kroz prozor rominja jesenja kiša, u jutarnjim časovima Tapas & chill bar La Siena je stecište poslovnih ljudi,  a kako dan odmiče mladi ljudi, studenti kao i porodice ne propuštaju priliku da zavire u ovaj šareni lokal. Osim toga, Tapas & chill bar La Siena je pogodna i za rad, jer kreativno uređen prostor budi inspiraciju, a ovde imate sve što vam je potrebno da biste pokazali svoj maksimum – dobar internet, različite vrste kafa i ukusne užine.

Tapas & chill bar La Siena je po konceptu tapas bar, što predstavlja lokal koji služi hranu u vidu užina i laganih zalogajčica. Nastao je u Španiji, a širom sveta se proširio, pa tako i Novi Sad može da pohvali daškom Španije u svom srcu. Ono što je karakteristično za ovaj novosadski tapas bar jeste činjenica da im je jelovnik veoma raznovrstan i da ovde možete probati većinu španskih i meksičkih specijaliteta poput takosa, buritosa, enčilada, čimičange i drugih, ali i druga kuvana jela.

tapas-kisobrani
Foto: Marko Subotin

Probajte tradicionalno špansko jelo Paella, koje je ime dobilo po specifičnoj posudi u kojoj se sprema, zaljutite se pikantnim enčiladama sa mlevenim mesom i paradajz salsom, ili se zasladite raznim poslasticama poput Lava kejka. Španska kuhinja poznata je po jakim i razigranim ukusima, a ako do sada niste imali priliku da putujete, ovo je prava prilika da osetitite mirise i ukuse Španije, bez rezervisanja avionske karte.

Međutim, za one malo tradicionalnije Novosađane, Tapas & chill bar La Siena je obezbedila i klasična jela poput pasulja sa butkicama, ćufteta u paradajz sosu, junećeg gulaša, podvarka…. Takođe, ovde je u svakodnevno u ponudi i više različitih kombinacija dnevnog menija, te je ovaj lokal dobar izbor i za one zauzete, koji baš i nemaju vremena za kuvanje, a ipak bi da pojednu nešto toplo i konkretno.

tapas-enterijer
Foto: Marko Subotin

Ukoliko vas i pored lošeg vremena, ovaj veseli ambijent ne izmami napolje, Tapas & chill bar La Siena ima rešenje i za to. Organizuju dostavu na kućnu adresu, pa tako možete španske grickalice i gotova jela u kratkom periodu imati u udobnosti svog doma. Sve što je u jelovniku dostupno je za dostavu, a ona se vrši na broj telefona 062/506600. Isprobajte nešto novo ove jeseni!

Više o restoranima 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš