Izbori 2020 Magazin

Gde je kraj bahatosti Tanje Santrač? Posle Tare, baškarila se u odmaralištu na Avali

Tanja Santrač Mitrovac na Tari

Da bahatost ima ime, zvala bi se Tanja Santrač. To je deo naslova današnjeg teksta na Blicu. I nisu preterali.

Tanja Santrač je direktorka Centra dečjih letovališta i oporavilišta Beograda. Ne bismo ni znali za nju, da nije rešila  da iskoristi svoju funkciju. Onako, baš iskoristi.

Naime, dok je velika većina građana bila zatvorena u stanovima, Santračeva je iskoristila svoju poziciju i sebi i svojoj porodici obezbedila nenadmašivu izolaciju – tronedeljno baškaranje u Mitrovcu na Tari. U državnom odmaralištu. Preneli smo tu priču u tekstu Direktorka sa ekipom uživala u državnom odmaralištu na Tari.

Ako baš mora, ni Avala nije loša

Nakon što se njen plan izjalovio, tako što su radnici odlučili da o tome govore javno, ona je bila prinuđena da Taru zameni… Avalom. Kako NIN piše, nakon što je pod pritiskom javnosti morala da se „prinudno iseli“ iz Mitrovca, ona je brzo našla novu oazu za odmor – odmaralište Šuplja stena na Avali.

Naravno, uz sasluženje njoj podređenih službenika, koji su bez pogovora, a neki i pod pretnjom otkaza, morali da putuju na posao ili doputuju iz drugih letovališta, kako bi njenoj familiji i prijateljima činili nenadan, a tako ugodan boravak u „izolaciji“.

Uz, podrazumeva se, razne menije za zdrav život i održavanje linije, a sve, po svemu sudeći, na račun firme, jer Tanja Santrač NIN-u nije odgovorila na pitanja da li je sama sebi pokrila troškove koje su tokom vanrednog stanja u odmaralištu koje je trebalo da bude zatvoreno napravili ona i njeni gosti.

Tokom vanrednog stanja, dečija odmarališta, između ostalih i ono na Tari, bila su zatvorena, pa su zaposleni morali da rade i dolaze na posao u vreme korona krize, samo kako bi opslužili bahatu direktorku i njene goste.

Santračeva je priču o njenom boravku na Tari demantovala na Studiju B, a potom i pretila radniku koji je komunicirao sa medijima da će ga krivično goniti.

Ko to stoji iza nje?

NIN piše da se sve ovo dešavalo bez ikakvih posledica za kršenje odredaba o zabrani okupljanja i kretanja tokom vanrednog stanja.

Kao mogući razlog za to zaposleni u Centru dečjih letovališta navode da očito „neko stoji iza nje“, jer je njihova direktorka članica Izvršnog odbora SNS-a, a jedno vreme bila je i savetnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, što se i spominje u jednom izveštaju sa sednice skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove od 26. novembra 2014.

Iz Ministarstva unutrašnjih prešla je u Ministarstvo inostranih poslova i 2016. postavljena je za konzula u našoj ambasadi u Beču, iako su mediji u to vreme pisali da nije govorila nemački. Dve godine kasnije postaje direktorka Centra dečjih letovališta i oporavilišta Beograda.

Zbog ovoga se digao narod. U Velikoj Britaniji

Koliko je strašna i sama pomisao na to da bi ovo što se piše o Santračovoj mogla biti istina, govore i poslednja dešavanja u Velikoj Britaniji.

Savetnik britanskog premijera Dominik Kamings je, kako se otkrilo, u vreme vanrednog stanja i “lokdauna” sa svojom porodicom otputovao van Londona, u nekakav dvorac, vikendicu. Nije ni važno gde, ono što je bitno to je da je prekršio pravila ograničenog kretanja i sebi pružio uživanje koje je običnim građanima bilo uskraćeno.

Britanska javnost je to oštro osudila. Trenutno se pred Kamingovom kućom nalaze uvređeni protestanti sa parolama “Jedna pravila za narod, druga za elitu”. Premijer Boris Džonson odoleva pritiscima da smeni svog savetnika i uporno brani njegov postupak, što mu mnogi zameraju.

To je trenutno tema broj jedan u britanskim medijima.

A kod nas? Nije dvorac, nego državno odmaralište. Plus poseban meni. Plus zaposleni koje mi plaćamo.

O kršenju mera vanrednog stanja neumesno je govoriti. Posebno nakon bakljada i huligana koji pod policijskom pratnjom, u policijskom času, napuštaju krovove naših zgrada.

Izvor: NIN, CNN

Botovske muke: SNS im je obezbedila uhlebljenje i sada to moraju javno da objave

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

99 Shares
Share via
Copy link