Magazin Novi Sad

Tamara Ristić Kezz novim spotom najavila dugo očekivani nastup u Novom Sadu

Novogodišnja
Foto: Andrej Gigov

Tamara Ristić Kezz nastupiće u četvrtak, 13. januara u okviru dočeka Pravoslavne Nove godine, u novosadskom klubu LAbar.

Nakon preseljenja u Ljubljanu, ovo će ujedno biti i prvi Tamarin nastup u Srbiji nakon dve godine.

Spot za reinterpretaciju pesme sa novog albuma „Daj da ti kažem” (Chcę Ci Powiedzieć Coś), koju je u originalu izvela poljska grupa Maanam, objavljen je pre samo nekoliko dana i njime je najavljen dugo očekivani nastup u Novom Sadu.

– Čula sam ovu pesmu pre više od 3 godine u jednom berlinskom klubu i melodija mi je danima odzvanjala u glavi. Srećom, krišom smo uspeli da snimimo delić muzike, jer je u klubu inače snimanje videa bilo zabranjeno.
Nakon par meseci traganja, uspela sam da dođem do DJ-a i vlasnika label-a The Very Polish Cut Outs, koji je te večeri nastupao. Tako sam konačno saznala o kojoj je pesmi reč, i od tada sam je puštala na skoro svim žurkama i pevala uz nju. Takođe je snimljena i u live set-u sa Broda 20/44, da bih 3 dana nakon objavljivanja tog seta, dobila vest da je pevačica koja je napisala ovu pesmu i pevala je, čuvena Kora Jackowska, preminula.

Nedugo nakon toga, prevela sam pesmu zajedno sa partnerom, i odlučila da je snimim, kao omaž. Priči tu nije kraj, jer zatim sledi višegodišnja potraga za vlasnikom autorskih prava. Na kraju se, ipak, sve otvorilo i uspela sam da je objavim. – rekla je Tamara za Luftiku.

Ova mlada kantautorka objavila je prošlog leta drugi studijski album „Svetla me miluju“, koji obiluje muzikom za zaljubljivanje uz disko i pop ritmove.

Pored toga što je autorka muzike i teksta za svih sedam numera sa ovog albuma, Tamara je ceo album i producirala sama, a režirala je i spot za pesmu „Daj da ti kažem“, zajedno sa svojom sestrom Tijanom Ristić.

Kantautorka Tamara Ristić Kezz stvara muziku koja je svojevrsna mešavina elektronske, rok i izvorne muzike mnogih krajeva.

Osim po svom muzičkom izrazu, poznata je i po specifičnom načinu nastupanja i scenskoj pojavi koju uključuju postmodernističke haljine i šminka.

Novogodišnji nastup u klubu LAbar počeće u 21 čas a ulaz je besplatan.

Pekinška patka ipak nije dostojna nastupa na proslavi u Novom Sadu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

470 Shares
470 Shares
Share via
Copy link