duo-gitara-klub-zrno
Izvor: Klub zrno
Dogadjaji Festivali

TaktFest u kafeu „Šećer & Soul“

Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje – TaktFest održava se ovog vikenda 17. i 18. septembra u kafeu „Šećer & Soul“, a cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa.

Pristigao je rekordan broj prijava, a ovogodišnji kuriozitet je da su prijave stigle i od autora ne samo van Vojvodine, nego i iz zemalja regiona. Festival će ove godine ponuditi, pored takmičarskog dela, i čak tri nastupa u revijalnom delu. Festival će u subotu 17. septembra u 19.30 otvoriti Bogdan Spasić, prošlogodišnji pobednik TAKT festivala, a istog dana od 22 časa  predstaviće nam se jedan od najplodonosnijih kantautora koji živi i stvara u Novom Sadu – Branimir Rosić sa svojim bendom Branimir i neprijatelji, čime će obeležiti 10 godina svog autorskog rada. U nedelju će nastupiti Tamara Žebić – Kim, mlada kantautorka iz Šida (rođena 1997. godine), pobednica konkursa za posebne aktere festivala glasovima stručnog žirija ovogodišnjeg festivala Poezika. Ona iza sebe već ima i niz zapaženih nastupa (na Beer Festu, Exit Festivalu, Festivalu uličnih svirača, nastup sa Dadom Topićem u Centru Sava, nastup sa Anom Ćurčin, itd).

takt-fest

Program takmičenja

subota 17. septembar

20  Nomos, Novi Sad – „Kapetan“
20.10  Katarina Tomić, Beograd  – „La la la“
20.20  VIS „Vanja i Saša“, Novi Sad – „Jezera Aljaske“
20.30 Čobani, Novi Sad – „Tamara“
20.40  Vuk Stevanić, Beograd – „Izgubljen par“
20.50  Milan Stančić Kimi, Sarajevo – „Mrav“
21 Astor Lajka, Gornji Milanovac – „Epska“
21.10 Zdravko Subakov, Bečej – „Kraj“
21.20 Mountain Tea, Gajdobra – „Danas“
21.30 Bojan „Chavez“ Aleksić, Kula – „Majstorova balada“
21.40 Burazers, Novi Sad – „Moja domovina“

21.50 Sprud, Inđija – „Probudi me“
22 Sasak, Novi Sad – „Uzeli ste sve“
22.10 Olivera Popović, Novi Sad – „Padaš“

Bendovi koji uđu u finale takmičiće se u nedelju za glavnu nagradu VGS-elektro-akustičnu gitaru GEWA, koju je omogućio naš glavni ovogodišnji sponzor – muzička kuće „Stringer“. Svi bendovi koji uđu u finale dobiće i video zapise pesama koje budu izvodili. Podrška festivalu stigla je i od Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Još dešavanja potražite ovde

 

Luftika
Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow