Magazin Srbija

Đorđe, car: Tako mnogo je uradio za teško bolesno dete, ovo je potez godine!

Đorđe Vukićević je danas heroj nacije!

Ovaj dvadesetosmogodišnji vatrogasac je pronašao kapitensku traku Kristijana Ronalda i dao je u humanitarne svrhe, a za 24sedam ekskluzivno govori o tome kako je došao na ideju da malenom Gavrilu pomogne i njegovim roditeljima vrati nadu da će njihov sin opet biti zdrav.

Ovaj mladi čovek je celog života imao samo jednu želju, a to je da postane odličan fubaler.

Kockice se možda nisu poklopile, ali njegovo veliko srce ga dovelo do toga da u Srbiji preko noći postane zvezda, ali primer svima kako treba pomoći kada je najteže.

Ali da krenemo od početka.

Kristijano Ronaldo je u meču između Portugala i Srbije na samom kraju utakmice izazvao skandal time što je bacio kapitenski traku i otišao u tunel.

ronaldo-kapitenska-traka
FOTO: AP/Novosti

Svi svetski mediji su pisali o tome. Ipak, najbolji fudbaler na svetu nije ni slutio da će taj njegov gest, zauvek promeniti život nekim ljudima.

Jedan od njih je svakako i Đorđe.

-Tu noć sam radio sa mojim kolegama kao dežurna ekipa na terenu Rajko Mitić.

Kao nekadašnji fudbaler, pomno sam pratio ceo meč. Iako nije bilo publike, to me nije omelo da navijem za našu reprezentaciju.

Pred kraj utakmice videli smo frku na terenu, Kristijana koji je besan kao ris, prošao pored mene i bacio traku.

Naravno da sam je uzeo, ali sam odmah pomislio šta bih mogao da uradim sa njom. Ni u jednom momentu mi nije palo na pamet da je zadržim za sebe.

Pozvao sam načelnika i predložio mu da je damo u humanitarne svrhe i tako nekome pomognemo. Svi smo se složili i dogovorili da to bude Gavrilo – rekao je Vukićević za 24sedam.

Nije se se mladi vatrogasac odlučio da pokrene humanitanu aukciju za malog gavrila tek tako. Tome je “kumovala” samo jedna reklama.

– Kao da je bilo neko predskazanje.

Kada sam kretao na utakmicu video sam reklamu za malog Gavrila i rekao sam sebi, da ako nešto budem dobio sa te utakmice želeću njemu da poklonim, da ide u humanitarne svrhe za njegovu operaciju.

“Kristijano je klasa”

Đorđe je poreklom sa Kosova i Metohije, živeo je dugo u Beogradu, trenirao fudbal i sasvim slučajno postao vatrogasac.

Međutim, kada smo ga pitali da nam opiše kristijana Ronalda rekao nam je:

-Pravi je atleta. Svaka dlaka na svom mestu, odavao je utisak nadmene osobe. Tako izgleda i tako se ponaša, ali da se razumemo, on je “klasa” i tu nema govora.

Velika je razlika između njega i svih ostalih. Svakako nije bilo primereno to što je uradio, ali iz ovog ugla, rećiču vam da mi nije krivo.

Inače, Đorđe je otac dvogodišnjeg dečaka i poveden time da nema ničeg lešeg kada je dete živo i zdravo, se nada da će se Gavrilo izlečiti i imati srećno detinjstvo, prenosi 24sedam.

Aukcija obara rekord

Kapitenska traka Kristijana Ronalda je trenutno na aukiciji i prema poslednjim informacijama priklupljeno je 13 miliona dinara od devet sati ujutru.

-Čuo sam da aukcija dobro ide i puno mi je srce jer ćemo pomoći Gavrilu. Preko trinaest milona dinara je zaista zadivljuće – rekao nam je Đorđe.

Ukoliko želite da učestvujete u aukciji kliknite na link.

Ko je Gavrilo Đorđević?

Gavrilo Đorđević je petomesečna beba. Dijagnostikovana mu je retka i smrtonosna bolest SMA tip 1, a jedini lek koji bi mogao da pomogne je vredan više miliona evra.

Ovaj gest Đorđa Vukićevića ganuo je i roditelje malog dečaka.

– Veoma smo srećni. Neizmerno smo zahvalni ljudima koji su uzeli kapitensku traku i odlučili da stave na licitaciju i tako pomognu našem sinu da što pre ode na lečenje – rekla je dečakova majka Nevena Đurđević.

Kako još možete pomoći Gavrilu:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ronaldova kapitenska traka na aukciji, sve pare za lečenje malog Gavrila

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19.3K Shares
19.3K Shares
Share via
Copy link