krosfit-takmicenje (4)
Dogadjaji

Takmičenje u kojem poslednji dobija najveći aplauz

Crossfit je trening koji je za kratko vreme postao veoma popularan među Novosađanima, a o tome svedoči i prvo klupsko takmičenje koje je ovog vikenda organizovao CrossFit NS. Cilj takmičenja je da članovi vide svoj nivo spremnosti u odnosu na druge, da se druže i osete kako je to takmičiti se pred sudijama i publikom.

krosfit-takmicenje-(7)

Sala ovog kluba bila je prepuna, publika je podrila prvog, jednako kao i poslednjeg. Ovo je specifičnost Crossfita, jer onaj ko prvi završi svoj zadatak, prilazi protivniku i bodri ga dok ne uspe da uradi sve što je zadato. Ko završi poslednji, dobija najviše aplauza, a publika ga sve vreme bodri i tera da nastavi dalje i da svoj maksimum.

krosfit-takmicenje (6)

Jedan od sudija, Dejan Mihajlović kaže da je veoma zadovoljan odzivom i da se nada da će ovo takmičenje postati lepa tradicija.

– Imamo oko 60 prijavljenih takmičara, tako da ćemo pobednika znati tek oko 22.00h, jer je takmičenje podeljeno u dve kategorije, basic i advance, a imamo i momke i devojke.

krosfit-takmicenje (1)

Glavni sponzori prvog NS CrossFight 1 su Pan sport i Reebok, a pobednike očekuju vredne nagrade i vaučeri. Stefan Davidović, jedan je od takmičara i kaže da je na CrossFit krenuo prvenstveno zbog odlične atmosfere koja vlada na svakom treningu.

– Treniram oko 2 meseca, i ovo mi je svakodnevni izazov. CrossFit je davanje maksimuma uz dobro druženje i dobru ekipu. Od takmičenja očekujem da nadmašim sopstvena očekivanja – kaže Stefan.

krosfit-takmicenje (2)

CrossFit je funkcionalni trening visokog inteziteta što znači da se koriste vežbe koje angažuju sve mišićne grupe, odnosno ne izoluju određene mišiće, kao što to radimo u teretani. Sve vežbe oponašaju pokrete iz životne sredine što dovodi do toga da smo fizički spremniji za svakodnevne izazove.

Saznajte više o CrossFitu

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow