Magazin Srbija

Snimak maloletnika iz Svrljiga koji je psa bacio preko ograde stigao do tužilaštva

pas-ograda-svrljig
Foto: Južne vesti

Maloletnik iz Svrljiga bacio je psa preko ograde ka reci na Autobuskoj stanici u tom mestu, a ceo događaj snimali su telefonima vršnjaci koji su ga ohrabrivali da to uradi. Incident potvrđuju i iz dečakove Osnovne škole “Dobrila Stambolić”, kažu da su preduzeli sve mere, obavestili Centar za socijalni rad i policiju.

Iz policije kažu da su počeli da rade na rasvetljavanju slučaja i da je o svemu obavešteno Više javno tužilaštvo u Nišu.

Na društvenim mrežama je snimak na kom se vidi kako maloletnik nosi psa, a zatim ga baca preko ograde koja odvaja Autobusku stanicu od reke, dok druga deca snimaju.

Sa dve kamere su snimali. Razredni starešina je razgovarao sa roditeljem, tu se sve završilo – kaže izvor Južnih vesti.

Kako piše pomenuti medij, pas je srećom nepovređen.

Sam direktor škole Milan Bogdanović kaže da se incident dogodio 30. decembra i da je nakon toga razgovorarao sa majkom dečaka, ali ne i sa samim detetom jer je na raspustu.

– Videćemo da li možemo da obavimo razgovor sa učenikom za vreme raspusta ili ćemo kad krene polugođe i da vidimo koje ćemo mere da preduzmemo u vezi sa ovim slučajem, a obavešten je i Centar za socijalni rad i policija – rekao je direktor.

Iz policije kažu da prijava iz škole još nije stigla do njih.

Policija, iako ovaj događaj nije prijavljen, odmah po saznanju, započela je da preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Obavešteno je Više javno tužilaštvo u Nišu i intenzivno se radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja – rečeno je iz policije.

Kako su i druga deca koja su posmatrala i snimala ovaj događaj takođe iz Osnovne škole “Dobrila Stambolić”, direktor kaže da se neće pokretati nikakav vaspitno-disciplinski postupak, jer nisu direktno učestvovali u maltretiranju psa, ali da će i sa njima obaviti razgovor.

Pitbul uleteo u hodnik Kliničkog centra u Kragujevcu da pronađe vlasnika (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

46 Shares
Share via
Copy link